Plante cărora le place umbra

1 48362 original jpg jpeg

Ai un balcon mai puţin însorit? Nu-i grav! Şi el poate deveni o mică grădină, în care cresc plante adaptate la aceste condiţii.

Primulele înveselesc spaţiile

Primulele sunt plante rezistente,care preferă umbra şi temperaturile de primăvară (15-20 de grade Celsius). Ele înfloresc din plin dacă în pământul din ghiveci amesteci îngrăşământ de frunze uscate (îl poţi cumpăra de la florării),pentru că el drenează pământul,împiedicând macerarea rădăcinilor,şi-l remineralizează pe toată perioada de înflorire.Iedera oferă eleganţă

Vrei să te bucuri de verdeaţă? Optează pentru o iederă. Rezistă cu graţie la umiditatea crescută! Ghivecele suspendate vor da şi mai multă eleganţă balconului. Dacă vrei să crească mai repede,o poţi fertiliza de două ori pe lună cu substanţe mineralizante.

Pentru a evita îngălbenirea plantei,este bine să o uzi doar o dată pe săptămână (doar în cazul în care pământul de la suprafaţă este uscat).

Le poţi cumpăra de la florării sau de la magazinele specializate,în ghivece mici de plastic. Bulbii înfloresc în luna martie,iar petalele diferă de la un soi la altul (de la alb la portocaliu intens,mov şi lila).

Înflorite,brânduşele se menţin proaspete dacă le replantezi în pământ amestecat cu turbă,în ghivece spaţioase sau în jardiniere. Şi încă ceva! Pentru a le crea un mediu propice şi a le păstra nivelul optim de umezeală,jardiniera se ţine pe un strat umed de pietriş.