Plante de interior nocive pentru copii şi animale

1 77248 original jpg jpeg

O casă cu plante este o casă vie, iar plantele exotice sunt deseori alese de foarte muţi dintre noi pentru a ne decora casa deoarece arată spectaculos, multe nu sunt foarte greu de întreţinut, iar aerul din locuinţă este mai bine oxigenat.

Din păcate însă, la mulţimea de beneficii pe care plantele le aduc în casă, se aduagă şi o serie de dezavantaje, mai numeroase dacă ai copii şi animale de companie în locuinţa ta.

Iată cele mai toxice plante pentru copii şi animale, pe care ar trebui să le eviţi:

Crinul păcii

Este una dintre plantele foarte des întâlnite în case şi apartamente. Frunzele închise la culoare şi florile albe o fac să fie printre preferatele tuturor. În plus, sunt şi foarte uşor de întreţinut. Însă, dacă ai şi o pisică în casă, trebuie să ştii că această plantă este toxică pentru felina ta. Înghiţite de animale sau copii, aceste pot fi toxice, de aceea e mai bine să le eviţi dacă ai animale sau copii mici în casă pentru a preveni un incident.

peace lily growing guide jpg jpeg

Iedera dracului

În ciuda denumirii populare destul de interesante, iedera este o plantă de apartamente foarte iubită. Deşi nu este toxică dacă doar o atingi, înghiţită devine toxică atât pentru oameni, cât şi pentru animale.

img 1977 1024x768 jpg jpeg

Sagotierul japonez

Este o plantă care arată spectaculos şi care înfrumuseţează orice încăpere. Totuşi, aceasta are un vechi mecanism de apărare: este foarte toxică. Ingerată, chiar şi o mică parte din frunză, produce greaţă, diaree şi poate  stopa funcţiile ficatului.

Cycas revoluta 04 2 jpg jpeg

Steaua Crăciunului

Foarte populară în perioada sărbătorilor de iarnă, Steaua Crăciunului produce iritaţii ale pielii, iar pentru câini şi pisici este foarte toxică.

Îndrăgită datorită florilor ei foarte frumoase, tocmai acestea sunt cele care pot provoca stări de vomă în cazul în care sunt înghiţite de animale şi oameni.

birdseye poinsettia2 jpg jpeg

Sursa foto: doodycalls.com