Plantează-le acum, ca să le ai la primăvară!

1 49942 original jpg jpeg

Toamna este cel mai bun sezon de plantare a florilor cu bulbi. Narcisele, freziile, zambilele – toate se pun în octombrie şi în noiembrie, pentru a înflori la primăvară.

Te întrebi de ce ar merita să plantezi florile cu bulbi­ toamna? În această perioadă,temperaturile sunt puţin mai ridicate decât iarna,chiar şi în timpul nopţii,ceea ce permite bulbilor să-şi formeze rădăcinile,apoi,când vremea se răceşte,să intre în repaus vegetativ,pentru ca primăvara să înfrunzească.

În cele ce urmează,găseşti mai multe despre cum să plantezi acest tip de flori,pentru a te bucura de ele atunci când vremea se va încălzi.Lalelele se plantează mai adânc

Florile cu bulbi,în general,şi lalelele,în mod special,au nevoie să fie plantate mai adânc în pământ,la circa 10-20 de centimetri,spre deosebire de alte plante. Motivul? În acest mod,bulbii lor sunt protejaţi de gerul care va urma.

Bulbii de zambilă se plantează la o distanţă de 10-15 centimetri unul de altul,pentru a-i feri de umiditatea excesivă. În caz contar,rişti ca la primăvară să găseşti bulbii putreziţi. Pontul acesta este valabil şi pentru celelalte plante cu bulbi,care înfloresc în lunile martie şi aprilie.

Pentru a se dezvolta cât mai bine,plantele cu bulbi şi mai ales narcisele necesită un pământ care se drenează uşor (precum turba). Umiditatea crescută afectează bulbii,predispuşi putrezirii.

Tot toamna se plantează şi bulbii de crini imperiali. După ce se aşază la o adâncime de 20 cm şi la o distanţă de 30 cm între ei,se udă o dată pe săptămână. Spre deosebire de crinul imperial,alte plante cu bulbi nu trebuie udate iarna.

Cu toate că au nevoie de repaus trei sau patru luni după plantare,freziile nu trebuie să fie aşezate în locuri întunecoase şi răcoroase. Dacă se pot bucura de lumină şi de o temperatură de peste cinci grade Celsius,te vor răsplăti cu flori peste patru-cinci luni.