Ponturi să-ţi decorezi casa cu plante

1 54447 original jpg jpeg

Nu subestima niciodată valoarea decorativă a plantelor, mai ales a acelora cu flori! Ele fac orice încăpere să pară mai plină de viaţă, mai „caldă” şi primitoare.

1. Creează puncte atractive vizual,cu flori

Ai un colţ întunecat sau în semi-umbră? Spaţiul se va schimba radical dacă poziţionezi aici o plantă care nu este iubitoare de soare,precum feriga sau hortensia.

Mai citeşte şi:

Cele mai frumoase plante pentru balcon

Flori de interior nepretenţioase

Plante cărora le place în bucătărie

2. Plantele dau un plus de frumuseţe mobilei

Ele  „îndulcesc” piesele de mobilier precum rafturile sau măsuţele cu colţuri şi nu rotunjite. Un ghiveci micuţ cu o plantă cu flori va da un plus de farmec.

3. Şi camerele expuse umidităţii pot fi înfrumuseţate cu flori

O orhidee înflorită va arăta foarte bine în bucătărie sau baie,mai ales că prefer umiditatea. Este şi o modalitate de a conferi acestor încăperi feminitate,delicateţe.

3005d8d67cb023adf895d6b9377b1d40 jpg jpeg

4. Constrastul conferă originalitate

Ia în considerare forma plantei când îi alegi locul în care o aşezi. Una cu tulpină prelungă se potriveşte alături de obiecte de decor micuţe,iar lângă o lampă înaltă arată minunat o floare scundă,dacă nu ajunge prea înaltă. În ambele cazuri se creează un contrast care pune în evidenţă cele două elemente.

49531b8c0c40c5961a816b1abf12eebb jpg jpeg

5. Plantele pun în valoare stilul şi tematica unei camere

Un arbust ornamental accentuează designul tradiţional. Ferigile,iedera şi plantele decorative prin frunze se încadrează bine într-un decor rustic,iar o orhidee în unul contemporan,fiind ea însăşi o pată de culoare. Într-o cameră cu un decor exotic ai putea pune la fereastră mai multe ghivece în care ai plantat orhidee.