PRACTIC Cum să menţii maşina de spălat

1 46709 original jpg jpeg

Nicio maşină de spălat nu are o durată de viaţă nelimitată, cu ideea asta te-ai împăcat. Dar nici nu ai vrea să te lase când ţi-e lumea mai dragă. Află ce poţi face pentru a-i prelungi viaţa.

Mai citeşte şi Aparate utile în bucătărie

Huruie la fiecare rotaţie,hainele nu ies niciodată pe atât de curate pe cât le-ai vrea şi nu ştii cum,dar pe undeva pierde apă. Şi când te gândeşti că nu ai maşina de spălat de mult timp. Nu mai întârzia,cheamă un instalator,iar după ce o vei repara,ia măsuri pentru a nu se mai strica.

-În primul rând,echilibreaz-o,altfel la orice încărcătură mai mare cu rufe rişti să se strice.

-Când speli,nu folosi foarte mult detergent. Alege detergent lichid,care este mai „blând” cu maşina de spălat,iar balsamul de haine îl poţi îndoi cu puţină apă.

-După fiecare spălare,curăţă compartimentul de detergent de resturi. Dacă detergentul sau balsamul de rufe nu se ia,adaugă în apa în care cureţi puţin suc de lămâie sau două ceşti de oţet. De asemenea,curăţă garnitura de cauciuc de la uşă (dacă e o maşină cu încărcătură frontală).

-La fiecare trei luni,maşina de spălat ar trebui curăţatăfără a o încărca cu haine. Astfel,setează pe apă cât mai caldă şi pe spălare rufe murdare (dacă ai opţiunea). În loc de detergent şi de balsam pune trei ceşti de oţet şi jumătate de ceaşcă de praf de copt. Astfel,vei îndepărta mirosul neplăcut din maşină şi resturile (cum ar fi scamele).

-La câteva luni,curăţă filtrul şi pompade drenarede scame,monede etc.

-Cel puţin o dată pe an poţi chema un instalator pentru a-i îndepărta carcasa şi pentru a-i curăţa interiorul.

-Schimbă furtunulde evacuarea apei o dată la cinci ani,chiar dacă nu este deteriorat.