Pregăteşte-ţi muşcatele de primăvară

1 48303 original jpg jpeg

Ca să înflorească pe tot parcursul verii şi ca să dea culoare balconului tău, muşcatele au nevoie de îngrijiri speciale încă din primele zile de primăvară.

Cu flori roşii,roz,albe sau roz,muşcatele sunt printre cele mai frumoase şi iubite flori de apartament. Dacă-ţi plac în mod special muşcatele englezeşti,ai grijă să le ţii în balcon,căci iubesc lumina. Nu le ţine nici la temperaturi mai mici de 16 grade Celsius,căci rişti să se ofilească.Primăvara,moment ideal de înmulţire

Fie că sunt muşcate englezeşti,fie că sunt obişnuite sau agăţătoare,la începutul primăverii le poţi înmulţi prin butaşi. Rupi vlăstari tineri,pe care-i pui într-un vas cu apă,până apar primele rădăcini. Apoi nu trebuie decât să-i plantezi într-un ghiveci.

Primul lucru de care trebuie să te ocupi este transplantarea muşcatelor,care se face în luna martie. Astfel,este indicat să le pui în jardiniere sau în ghivece mai mari,dacă locuieşti la bloc,sau în grădină,dacă ai această posibilitate. Pământul în care le replantezi trebuie să fie bogat în nutrienţi,cât şi să conţină un amestec de nisip,de turbă şi de mraniţă.

Pune îngrăşământ lichid

Odată cu sosirea primăverii,ai grijă să le uzi de două-trei ori pe săptămână,dar să fii atentă să nu rămână apă în suportul ghiveciului,căci aceste flori nu suportă umezeala în exces. Totodată,începând din aprilie şi până în octombrie,este bine să-i pui îngrăşământ lichid în pâmânt,de două ori pe lună.