Prelungeşte viaţa electrocasnicelor

1 47340 original jpg jpeg

Te-ai gândit vreodată cât costă aparatele din casa ta? Dacă suma ţi se pare mare şi nu vrei să reinvesteşti în ele, este indicat să le foloseşti cum trebuie. Iată câteva sfaturi ce te vor ajuta să prelungeşti durata de viaţă a electrocasnicelor.

Pe aceeaşi temă:

Maşina de spălat vase,un moft?

Pune-te la adăpost de incendii

Citeşte manualul de intrucţiuni

Broşura pe care o primeşti la cumpărarea aparatului nu trebuie aruncată imediat ce ajungi acasă şi nu este o risipă de hârtie,deoarece ea conţine informaţii utile despre produsul respectiv. Prin urmare,creează un raft sau un sertar în dulapul de bucătărie şi păstrează manualele de instrucţiuni ale electrocasnicelor. Astfel,de fiecare dată când ai timp liber sau aştepţi să ţi se facă mâncarea,citeşte-le şi vezi cum îţi poţi păstra electrocasnicele în stare bună de funcţionare.

Curăţă-le după folosire

Murdăria şi resturile sunt principalul duşman al electrocasnicelor. Ori de câte ori le foloseşti,aceste aparate trebuie spălate după cum se menţionează în manualul de instrucţiuni. Atunci când cureţi un aparat din bucătărie este foarte important să-l deconectezi de la curentul electric şi să-l pui din nou în funcţiune după ce zonele spălate sunt uscate.

Fereşte-le de apă şi de căldură excesivă

Evită să ai apă în preajma aparatelor electrocasnice,întrucât acest lucru reprezintă un pericol major pentru tine şi familia ta. De asemenea,cuptorul cu microunde,storcătorul de fructe sau orice alt aparat de acest gen,poziţionat pe blatul de bucătărie,în apropierea aragazului,se poate defecta din cauza căldurii. Iar riscul de producere a unui incendiu este foarte mare.

Nu încerca să improvizezi

Chiar dacă pare greu de crezut,improvizaţiile sunt acţiunile cele mai costisitoare şi deseori îţi pot pune viaţa în pericol. În momentul în care decizi să modifici ceva în partea fizică a unui aparat sau în modul său de funcţionare,rişti ca aparatul să se ardă şi să se strice. În plus,pierzi garanţia producătorului şi este foarte posibil să nu-l mai poţi repara gratuit. Dacă produsul electrocasnic este defect,alege între o reparaţie specializată şi înlocuirea lui.Recente

shutterstock 1433984846 jpg
7 moduri mai putin stiute prin care iti protejezi rinichii Sursa foto shutterstock 1922026235 jpg
Tort de ciocolata cu cirese Sursa foto shutterstock 1459193222 jpg
femeie care nu slăbește sursa  Shutterstock jpg
casa bântuită foto  Shutterstock jpg
Pui souvlaki Sursa foto shutterstock 1145156660 jpg
rochii elegante jpg
Regina Victoria – secvențe jpeg
menopauza jpg
Tort cu mousse de capsuni Sursa foto shutterstock 1438016888 jpg
pierderi de memorie jpg
Ce se intampla daca mananci oua in fiecare zi Sursa foto shutterstock 714691903 jpg
Musaca greceasca Sursa foto shutterstock 271634957 jpg
featured image (1) (1) (1) jpg
dormitor, usa deschisa jpg
femeie zambeste jpg
cum alegi parfumul pentru partenerul tau 1068861017 jpg
Cobbler cu capsuni sursa foto shutterstock 1762492469 jpg
Exercitii subtierea taliei Sursa foto shutterstock 2165962403 jpg
obezitate jpg