Principii de care trebuie să ţii cont când îţi decorezi casa

1 80008 original jpg jpeg

Indiferent dacă este casă proprie sau închiriată, locul în care stai te reprezintă. Dacă vrei să-ţi decorezi locuinţa curând, ţine cont de următoarele principii care te ajută să o decorezi ca o adevărată specialistă.

Urmează regula numerelor impare

Ideea de bază a acestei reguli este că detaliile şi obiectele care sunt aranjate sau grupate în numere impare sunt mai atractive, memorabile şi eficiente. Aşadar, grupează obiecte de diferite înălţimi, forme şi texturi, în măsura în care acestea au şi ceva în comun. Această regulă este conturată pentru a nu rămâne spaţii în locuinţa ta care să te plictisească, ci, mai degrabă, care să atragă atenţia prin diferenţele dintre ele.

Găseşte punctul de interes al camerei

Acest punct se poate accentua cu ajutorul plasării unui obiect interesant, într-un loc bine ales. Punctul de interes este lucrul de care ochii tăi şi ai musafirilor sunt atraşi prima dată când privesc în cameră. Dacă nu ştii cum să începi să decorezi o cameră, găsirea punctului de interes este un început bun.

Foloseşte regulile de măsurare

Când vine vorba de aşezarea mobilei, există reguli de măsurare pentru decorare, care fac o cameră să arate mai bine. Iată câteva măsurători generale care trebuie luate în considerare:

Masa de cafea: păstrează cel puţin 30 cm între masa de cafea şi canapea, indiferent de dimensiunile acestora. Piesele-accent pot avea forme clasice şi culori discrete, conferind spaţiului un aer sofisticat, iar tu poţi înlocui clasicele măsuţe cu tabureţii stabili, însă, şi în cazul acestora, se va ţine cont de acest sfat.

Plasarea corpului de mobilier care susţine televizorul: Cât de departe ar trebui să fie televizorul de canapea va depinde de dimensiunea să. Cea mai uşoară regulă: înmulţeşte cu doi dimensiunea diagonalei televizorului. Aceasta este distanţa potrivită dintre mobila cu televizorul şi locul unde se afla canapeaua.

Dacă un covor este suficient de mare, poţi plasa mobila pe marginea acestuia. Însă, ar trebui să laşi liberă pardoseala din jurul său pe o distanţă de 20-40 cm.

Ia în calcul şi spaţiul neutru

Uneori, mai puţin este mai mult. În design, spaţiul neutru este zona liberă, fără a fi ocupată de vreun obiect de mobilier. Cel mai frecvent, aceasta este alcătuită din pereţii albi, liberi.  Decorarea spaţiului neutru poate fi puţin complicată, dar există câteva modalităţi prin care oricine poate să o facă:

Evită dezordinea. Aceasta este probabil cea mai bună şi cea mai obişnuită metodă de a profita din plin de spaţiul neutru. O mulţime de lucruri se potrivesc perfect pe masă, dar asta nu înseamnă că totul trebuie să fie pus pe aceasta.

Alege-l intenţionat. Asigură-te că spaţiul neutru are un scop. Poţi lăsa un spaţiu gol pentru a evidenţia o zonă decorată în apropiere sau poate spaţiul neutru creează un design interesant.

O măsuţă de cafea cu margini rotunjite poate completa liniile create de canapelele unghiulare şi scaune într-o cameră pătrată.

Atenţie la jocurile de lumină

Lumina schimbă aspectul unei camere. În primul rând, trebuie să ţii cont de cele trei tipuri de bază de iluminat: Iluminarea ambientală sau generală este poziţionată pe tavan şi are rolul de a ilumina uniform o cameră. În schimb, luminile de accent sunt menite să evidenţieze un anumit obiect. Ca regulă generală, începe cu iluminarea ambientală în fiecare cameră, apoi ia în considerare modul în care poţi utiliza iluminarea de lucru şi de accentuare.

Credit foto: