Puricii, bată-i vina!

1 47342 original jpg jpeg

Sunt ca nişte scai, se ţin de animăluţul tău şi nu-i chip să-i dea pace. Te întrebi cum de au apărut aceşti musafirii nepoftiţi, mai ales că îţi câinele curat şi-l îngrijeşti ca la carte. Iată cum poţi să previi şi să îndepărtezi aceşti paraziţi!

Pe aceeaşi temă:

Trucuri ca să-l îngrijeşti mai bine

Ham-ciu! Ce faci dacă a răcit?

Vampiri săltăreţiAgeri şi mereu în căutarea hranei,puricii sar toată ziua şi se hrănesc cu sângele bietului animăluţ,fără să-i „ceară voie”. Îşi procură hrana prin înţepături şi fac multe larve ce se ascund de soare şi se cuibăresc în covoare,în iarbă sau în pături pufoase. Puricii provoacă iritaţii,dermatite şi chiar căderea părului,întrucât animăluţulsimte nevoia continuăsă se scarpine.

Dacă nu iei măsuri din timp,rişti ca numărul mare de purici să ducă la anemia

. Însă mai important de atât este că aceşti paraziţi răspândesc anumite microorganisme ce determină apariţia unor infecţii şi la oameni.

Aşa le tai elanul

Nu este uşor să lupţi împotriva „stirpei regale” de purici. O dată ce s-au instalat în curtea sau în casa ta,preiau imediat controlul şi se înmulţesc foarte repede. Aşa că dacă vezi un puric pe animăluţ,este momentul să iei măsuri. Megi la

veterinare şi cumpără soluţii speciale care au rolul de a ucide puricii şi de a stopa înmulţirea lor. Prafuri,spray-uri sau pudră-toate sunt eficiente o perioadă determinată de timp. Soluţiile injectabile sunt mai eficiente şi îl apără timp îndelungat de „prădători”.