Reguli de decorare pe care le poţi încălca

1 54419 original jpg jpeg

Unele sfaturi privind decorarea spaţiului de locuit te pot ajuta realmente să iei cele mai bune decizii, în timp ce altele îţi pun beţe în roate.

Şi în acest domeniu există reguli pe care câteodată este distractiv să le încalci,pentru a crea un spaţiu unic.

Tapetul este doar pentru pereţi

În decorarea casei,tapetul este un atu. Totuşi,nu trebuie să te cantonezi în folosirea lui strict pentru pereţi. Cu ajutorul tapetului poţi face puncte de atracţie şi din alte zone ale unei camere sau îl poţi pune în valoare altfel. De pildă,din diferite modele de tapet poţi face tablouri cu forme variate pe care le agăţi pe un perete de o culoare contrastantă cu cea a tablourilor tale.

Tot cu tapet poţi îmbrăca o piesă mică de mobilier,partea din spate a rafturilor unui dulap sau fundul unui sertar. De asemenea,cu tapet poţi acoperi măsuţe de cafea învechite de vreme,iar pentru a-l proteja,pune deasupra o bucată de sticlă.

Foloseşte perdele doar pentru ferestre

Nu este necesar să te limitezi la utilizarea perdelelor numai în zona ferestrelor. Ele pot deveni un element de decor original dacă le aşezi în dreptul unor uşi sau pentru a delimita spaţii cu utilitate diferită.

Bejul,ideal pentru o cameră monocromatică

Nu întotdeauna culoarea bej este potrivită pentru a crea un spaţiu monocromatic. Sunt alte culori pe care le poţi folosi cu succes:verde,care confer prospeţime,roşu,albastru.

La camerele mici se pretează culorile deschise

Dacă eşti îndrăzneaţă din fire şi vrei să ai o casă original,chiar dacă te confrunţi cu amenajarea unei încăperi mici,poţi alege şi culori închise. Ele reduc vizual limitele spaţiului şi fac încăpererea să pară mai confortabilă şi adus dramatism.

Ai putea vopsi pereţii înr-o culoare tare sau închisă şi opta pentru mobilier deschis la culoare. De asemenea,ai liber la imprimeuri de dimensiuni mari,dacă ai ajuns la concluzia că acelea micuţe pot fi un element care încarcă vizual camera.