Reguli pe care orice stăpân de câine ar trebui să le ştie

1 80711 original jpg jpeg

Un câine implică o responsabilitate mare, cu atât mai mult cu cât acesta te va însoţi în foarte multe locuri unde interacţiunea cu oamenii nu poate fi evitată. De aceea, există anumite reguli nescrise pe care orice proprietar de câine ar trebuie să le ştie: 

Plimbările în parc

Orice câine are nevoie de plimbări zilnice în parc sau doar în faţa blocului unde va interacţiona cu alţi câini. Dacă patrupedul tău este agresiv, pentru a evita orice incident, trebuie să îl fereşti cât mai mult de celelalte animale.

Lesa e obligatorie

Dacă ieşi la plimbare cu câinele pe stradă, să-l laşi liber fără lesă e o dovadă de iresponsabilitate. Atât în ceea ce priveşte siguranţa lui, cât şi a oamenilor.

Lesa e obligatorie în orice spaţiu care nu e special amenajat pentru animale.

Curăţă după câinele tău

Mizeria pe care o face câinele în locul în care îl plimbi trebuie curăţată de tine, stăpânul lui.

Vaccinul e obligatoriu

Câinele trebuie vaccinat şi deparazitat, atât pentru a nu exista riscul ca tu să te îmbolnăveşti, cât şi pentru a nu elimina riscul ca animalul să se îmbolnăvească. Atunci când îţi cumperi un câine sau când adopţi unul, nu neglija acest aspect foarte important.

Tu plăteşti pentru câinele tău

Dacă patrupedul distruge perechea de pantofi a unui prieten de exemplu, atunci e necesar ca tu să plăteşti pentru ea.

Tu eşti responsabil pentru el

Atât în ceea ce priveşte grija şi siguranţa câinelui, cât şi în ceea ce priveşte comportamentul acestuia, de la distrugerea unui obiect, atacarea unui om, totul este responsabilitatea ta. De aceea, dresajul, îngrijirea şi hrănirea acestuia trebuie făcute cu responsabilitate.