Schimbări necesare pentru o viaţă sănătoasă

1 80258 original jpg jpeg

Pe lângă ereditate, multe probleme de sănătate pe care ajungem să le avem sunt din cauza stilului de viaţă dezordonat, dar şi a lipsei de interes faţă de momentele în care nu ne simţim bine. Mulţi avem obiceiul de a lăsa timpul să ne vindece, chiar dacă riscul de a afla mai târziu că suferim de o afecţiune este foarte mare. Cel mai simplu mod prin care putem preveni diferite afecţiuni este făcând anumite schimbări.

Făcând analize medicale anual

Chiar dacă nu te supără nimic, mergi să îţi faci analizele. Vorbeşte cu medicul despre testele pe care trebuie să le faci în funcţie de vârstă, asigurându-te că îi spui istoricul medical al familiei tale. De la testul Papanicolau la colonoscopie, testele medicale pot preveni multe probleme de sănătate din stadiul incipient.

Menţinând o greutate corporală normală

Menţinerea sub control a greutăţii corporale te poate ajuta să previi mai multe boli; diabetul, obezitatea, afecţiunile cardiovasculare şi multe tipuri de cancer. În funcţie de greutatea şi înălţime, acordă-i atenţie acestui aspect atât de important. Poţi discuta şi cu medicul dacă nu eşti sigură ce înseamnă o greutate sănătoasă pentru corpul tău.

Practicând sport

Exerciţiile fizice nu numai că te ajută să te menţii în formă, ci ele sunt foarte benefice pentru prevenirea anumitor boli pe termen lung şi pentru metabolism şi poate duce la o creştere substanţială a duratei vieţii. În plus, exerciţiile fizice sunt importante pentru menţinerea sănătăţii mintale, care este, de asemenea, esenţială pentru îmbunătăţirea speranţei de viaţă.

Renunţând la vicii

Renunţarea la fumat poate reduce riscul de boli de inimă, multe tipuri de cancer şi boli pulmonare. Fumatul poate afecta structura ADN-ului, plus că poate creşte nivelul de stres şi de inflamaţie în organism. Aşadar, renunţă la fumat. O faci pentru sănătatea ta!