Cum previi diabetul zaharat

1 63741 original jpg jpeg

Cazurile persoanelor care suferă de diabetul zaharat sunt în creştere, iar consecinţele asupra corpului şi a vieţii pot fi costisitoare. Vestea bună este că, urmarea câtorva paşi strict naturali, poţi preveni această boală.

Pierdeîn greutate

Este important să îţi menţii o greutate optimă a corpului,indiferent de vârstă. Dacă nu eşti pregătită să faci mişcare,atunci ai grijă să ai o dietă echilibrată,fără excese de nici un fel.

Mănâncămai multă scorţişoară

Cercetătorii germani au descoperit ca 1 g de scorţişoară pe zi îi ajută pe adulţii cu diabet zaharat de tip 2 să reducă nivelul zahărului din sânge cu până la 10%,asta pentru ca anumiţi compuşi din scorţişoară pot activa enzime ce stimulează receptorii de insulină.

Mergi la sală

Se pare că femeile care fac exerciţii fizice regulate,săptămânal,au riscul de a dezvolta diabet zaharat cu 30% mai mic. De ce? Studiile arată că exerciţiile fizice ajută organismul să utilizeze insulina mai eficient,prin creşterea numărului de receptori de insulină din celulele tale. Insulina ajută zahărul din sânge să se mute în celule,pentru a furniza energie şi substanţe nutritive.

Potoleşte-ţipofta de cafea

Se pare că băutorii de cafea au un risc cu 29-54% mai mic în a dezvolta diabet zaharat de tip 2. Cercetătorii susţin că,cofeina poate ajuta prin stimularea metabolismului. Cafeaua conţine,de asemenea,potasiu,magneziu şi antioxidanţi,care ajută celulele să absoarbă zahăr.