Scorțișoara, condimentul care te ajută să ții la distanță furnicile

Scorțișoara se folosește adesea la obținerea diferitelor preparate culinare și în scopuri medicinale datorită aromei unice și proprietăților sale. Dar știai că te poate ajuta și să ții la distanță furnicile? Te învățăm cum! 

image

Perioadele cu poaie abundentă și alimentele dulci sunt doar două dintre motivele pentru care furnicile pot să apară într-un anumit loc. Astfel, unele persoane pot să dezvolte o frică față de aceste insecte din cauza mușcăturii care provoacă iritație, disconfort și chiar alergie. Dacă și tu te temi de furnici sau dacă acestea îți provoacă disconfort, scorțișoara te poate ajuta să scapi de ele. 

Citește și: Supealimente benefice pentru sănătate, dar care devin toxice dacă sunt periculoase în exces 

Scorțișoara respinge furnicile

Cercetările arată că scorțișoara conține în proporție de 90% cinnamaldehidă (sau aldehidă cinamică), un compus care este toxic pentru insecte, inclusiv pentru furnici și are potențialul de le alunga. Când furnicile intră în contact cu scorțișoara, condimentul le peturbă sistemul nervos. Aroma sa puternică interferează, de asemenea, cu capacitatea furnicilor de a comunica, făcându-le mai dificilă localizarea surselor de hrană și transmiterea mesajului înapoi în colonie, scrie „House Digest‟. 

Citește și: 3 motive să folosești mai des scorțișoară și de ce este un bun înlocuitor al zahărului 

Din păcate, acest condiment nu o să distrugă complet întreaga colonie de furnici, însă te va ajuta să scapi pentru moment de ele. Scorțișoara se poate utiliza sub două forme: ulei și scorțișoară măcinată. Uleiul de scorțișoară îl amesteci cu puțină apă și ulterior amestecul îl difuzezi în locurile unde se află furnicile. Pentru a obține o soluție mai concentrată, fierbi ulei de scorțișoară cu apă, recomandă „House Digest‟. Ambele preparate le aplici în zonele unde apar furnici în mod frecvent. Alternativ, poți să presari scorțișoară măcinată sau să pui puțin ulei esențial pe o dischetă din bumbac în zona unde apar furnici. 

Nu uita că folosirea acestui condiment reprezintă o soluție temporară, iar pentru a preveni apariția insectelor, asigură-te că depozitezi alimentele în recipiente închise și că în încăpere nu există fisuri unde furnicile s-ar putea strecura! Curățenia este, de asemenea, la fel de importantă, precum și folosirea spray-urilor ecologice. 

Sursă foto: Shutterstock  



Recente

Briose cu mere  sursa foto shutterstock 1468526849 jpg
bicicleta, sala de fitness jpg
polipii pe colon jpg
Laptele cu mirodenii regleaza glicemia si digestia  Sursa foto shutterstock 1843827337 jpg
pesticide jpg
Piept de pui cu spanac  Sursa foto shutterstock 1880367337 jpg
Dexcom ONE Romania jpg
clickpentgrufemei ro jpg
Prajitura poloneza  Sursa foto shutterstock 1935242111 jpg
clickpentrufemei ro jpg
femeie în casă  foto   Shutterstock jpg
Deshidratare jpg
femeie ca o regină foto   Shutterstock jpg
mască de față  foto   Shutterstock jpg
Ginkgo biloba  Sursa foto shutterstock 1767278624 jpg
Fibrom uterin jpg
Mira jpg
Cozonac impletit  Sursa foto shutterstock 266611979 jpg
Minitarte aperitiv  Sursa foto shutterstock 43811440 jpg
Cum poți realiza bijuterii handmade unice jpg