3 motive să foloseşti mai des scorţişoară şi de ce este un bun înlocuitor al zahărului

Sănătatea depinde de toate obiceiurile noastre alimentare, de o bună hidratare, de cât de multă mişcare facem, câte ore rezervăm odihnei şi de nivelul de stres la care suntem expuşi. Cele mai mici schimbări de dietă, chiar şi consumarea de scorţişoară zilnic, pot aduce schimbări extraordinare.

Scortisoara jpeg

Scorțișoara este considerată un condiment sănătos. O recenzie a Pharmacognosy Research a cercetat diferite studii despre scorțișoară și a constatat că are proprietăţi antioxidante, antiinflamatoare, antidiabetice, antimicrobiene și anticancerigene. O poţi include în dieta ta începând de la a pune puţină în cafeaua de dimineaţă. Doza zilnică eficientă este de până la 6 grame, undeva până la două lingurițe de scorţişoară pe zi. Înlocuiește zahărul cu scorțișoara atunci când faci clătite, dar şi pâine prăjită, smoothie-uri, brioșe, cereale, iaurt, lapte, ciocolată caldă, ceai, salată de fructe.

Scade riscul de inflamaţii şi le reduce pe cele existente

Scorțișoara conține antioxidanți ca polifenolii, idee susţinută de medicul nutriţionist amercian Amy Goodson, autoarea cărții „The Sports Nutrition Playbook‟. „Antioxidanții ajută la reducerea radicalilor liberi care provoacă leziuni celulare în organism și pot ajuta la reducerea inflamației. S-a dovedit că reducerea inflamațiilor din corp ajută la menținerea sănătăţii şi la prevenirea bolilor provocate de îngrăşare‟, a declarat Goodson.

Îţi susţine dieta de slăbit

S-a demonstrat că scorțișoara poate fi de ajutor în dietele de slăbit şi la topirea grăsimii abdominale. Cercetările arată că îmbunătățește rezistența la insulină, susţine controlul glicemiei, scade trigliceridele și la reglarea ciclului menstrual.

Scorțișoara nu creşte aportul de calorii, previne fluctuațiile de glicemie și de energie ca urmare a consumului de prea mult zahăr. Este înlocuitorul perfect pentru zahăr, deoarece adaugă dulceață fără a crea inflamația pe care o produce zahărul, făcând dificilă şi pierderea în greutate.

Previne diverse afecţiuni cronice

Mulţumită polifenolilor pe care-i conţine scorțișoara, aceasta are proprietăți antiinflamatoare, ceea ce te fereşte de boli cronice. Scorțișoara scade nivelul glicemiei şi sensibilitatea la insulină, ceea ce o face un condiment perfect pentru cei care suferă de diabet zaharat de tip 2. Un plus pentru consumul de scorţişoară este acela că previne bolile de inimă prin reducerea nivelurilor de colesterol și trigliceride.

„S-a demonstrat că scorţişoara scade glicemia după masă prin interferarea cu numeroase enzime digestive, ceea ce încetinește descompunerea carbohidraților în tractul digestiv‟, spune nutriţionista Goodson care adaugă: „Aceasta poate acționa asupra celulelor prin imitarea insulinei, ceea ce ajută la îmbunătățirea absorbției de glucoză de celule. Cu toate acestea, acționează mult mai lent decât insulina‟.



Recente

Rulouri de vinete cu alune  Sursa foto shutterstock 2418362253 jpg
femeie atragatoare tinuta iarna 789305 jpg
Rulada cu gem de capsuni  Sursa foto shutterstock 2387304579 jpg
Salata de vinete  Sursa foto shutterstock 300480098 jpg
Tort festiv alune de padure  Sursa foto shutterstock 2233352429 jpg
OUTFIT 625 1544 62 132 10 size large c v 1 compressed JPG
portrait beautiful woman jpg
e120a11231976f9c92c028516f0f81167b jpg
Tocanita de cartof dulce  Sursa foto shutterstock 2370838917 jpg
Menopauza ÔÇô un subiect prea put╠ªin discutat i╠én Roma╠énia jpg
CLICKPENTRUFEMEI wojtek mich ZGj0 IjgXdo unsplash jpg
Chifle cu gem de caise, Sursa foto shutterstock 2390464819 jpg
Imagine1 (1) jpg
ochelari de soare (8) jpg
Chiftelute de peste  Sursa foto shutterstock 1512309131 jpg
Painici sau conchas mexicane  Sursa foto shutterstock 1063093535 jpg
e1d2eb55a7735811b8523ddc3e0663b5d7 (1) jpg
e1ed72bf6593c6f222ff50df84f10410f1 jpg
anne nygard 0deq4DZy7xw unsplash jpg
Dovleac cu creveti  Sursa foto shutterstock 1943160427 jpg