3 motive să foloseşti mai des scorţişoară şi de ce este un bun înlocuitor al zahărului

Sănătatea depinde de toate obiceiurile noastre alimentare, de o bună hidratare, de cât de multă mişcare facem, câte ore rezervăm odihnei şi de nivelul de stres la care suntem expuşi. Cele mai mici schimbări de dietă, chiar şi consumarea de scorţişoară zilnic, pot aduce schimbări extraordinare.

Scortisoara jpeg

Scorțișoara este considerată un condiment sănătos. O recenzie a Pharmacognosy Research a cercetat diferite studii despre scorțișoară și a constatat că are proprietăţi antioxidante, antiinflamatoare, antidiabetice, antimicrobiene și anticancerigene. O poţi include în dieta ta începând de la a pune puţină în cafeaua de dimineaţă. Doza zilnică eficientă este de până la 6 grame, undeva până la două lingurițe de scorţişoară pe zi. Înlocuiește zahărul cu scorțișoara atunci când faci clătite, dar şi pâine prăjită, smoothie-uri, brioșe, cereale, iaurt, lapte, ciocolată caldă, ceai, salată de fructe.

Scade riscul de inflamaţii şi le reduce pe cele existente

Scorțișoara conține antioxidanți ca polifenolii, idee susţinută de medicul nutriţionist amercian Amy Goodson, autoarea cărții „The Sports Nutrition Playbook‟. „Antioxidanții ajută la reducerea radicalilor liberi care provoacă leziuni celulare în organism și pot ajuta la reducerea inflamației. S-a dovedit că reducerea inflamațiilor din corp ajută la menținerea sănătăţii şi la prevenirea bolilor provocate de îngrăşare‟, a declarat Goodson.

Îţi susţine dieta de slăbit

S-a demonstrat că scorțișoara poate fi de ajutor în dietele de slăbit şi la topirea grăsimii abdominale. Cercetările arată că îmbunătățește rezistența la insulină, susţine controlul glicemiei, scade trigliceridele și la reglarea ciclului menstrual.

Scorțișoara nu creşte aportul de calorii, previne fluctuațiile de glicemie și de energie ca urmare a consumului de prea mult zahăr. Este înlocuitorul perfect pentru zahăr, deoarece adaugă dulceață fără a crea inflamația pe care o produce zahărul, făcând dificilă şi pierderea în greutate.

Previne diverse afecţiuni cronice

Mulţumită polifenolilor pe care-i conţine scorțișoara, aceasta are proprietăți antiinflamatoare, ceea ce te fereşte de boli cronice. Scorțișoara scade nivelul glicemiei şi sensibilitatea la insulină, ceea ce o face un condiment perfect pentru cei care suferă de diabet zaharat de tip 2. Un plus pentru consumul de scorţişoară este acela că previne bolile de inimă prin reducerea nivelurilor de colesterol și trigliceride.

„S-a demonstrat că scorţişoara scade glicemia după masă prin interferarea cu numeroase enzime digestive, ceea ce încetinește descompunerea carbohidraților în tractul digestiv‟, spune nutriţionista Goodson care adaugă: „Aceasta poate acționa asupra celulelor prin imitarea insulinei, ceea ce ajută la îmbunătățirea absorbției de glucoză de celule. Cu toate acestea, acționează mult mai lent decât insulina‟.