Semnificația celor mai frumoase flori: azaleea simbolizează abundența!

Florile reprezintă o modalitate prin care oamenii își exprimă emoțiile pe care nu le verbalizează. Se spune că există un „limbaj al florilor”, iar fiecare floare oferită în dar are o semnificație aparte. 

image

În spatele aspectului deosebit, florile pot avea povești fascinante. Unii aleg să ofere flori în funcție de preferințele personale, iar alții în funcție de semnificațiile lor. Dacă te-ai gândit vreodată ce vrea să îți transmită persoana care ți-a dăruit următoarele flori, noi îți vom oferi răspunsul! 

Azaleea sau „Regina plantelor”  - Abundența 

image

Această floare ( în culorile roz, mov, albastru, roșu sau alb) este supranumită „regina grădinii”, pentru felul în care iese în evidență față de alte plante. Azaleea, cu multiplii săi ciorchini mari de flori, se spune că simbolizează abundența. Aceeastă floare este superbă, dar ține cont că poate fi toxică pentru oameni și animalele de companie, dacă se ingerează. 

Begonia - Gânduri profunde 

image

Această plantă și-a primit numele de la horticultorul francez Michel Bégon. În lume, există peste 2.000 de tipuri diferite de begonii, așa că garantat vei găsi una preferată. Dacă ai găsit-o, ține cont că begonia simbolizează „meditația” sau „gândurile profunde”

Cala - Frumusețe și puritate

image

Este o floare cunoscută de mulți drept „planta eleganței”. Se regăsește în buchetele mireselor, dar și în multe case, în ghiveci. Această floare și-a primit numele de la cuvântul grecesc „kallos” care înseamnă „frumusețe”. Se spune că a fost floarea preferată a zeiței Hera și simbolizează „puritatea”

Camelia - Dor

image

Această floare a fost numită după botanistul Gorg Joseph Kamel. De cele mai multe ori, camelia este asociată cu dragostea și simbolizează „dorul”

Cyclamen - Iubire adevărată 

image

Această floare frumoasă pare a fi delicată, însă ea poate crește și în condiții dure. De aceea, Cyclamen simboliează „dragostea de durată” și „sinceritatea”. Este mai puternică decât arată, la fel ca iubirea adevărată. 

Floarea Miresei - Distracție

image

Aceste flori albe minuscule, care se regăsesc în multe buchete frumoase, simbolizează „distracția”. Unii le mai numesc și „Respirația Bebelușului”, deoarece se spune că au un miros dulce, la fel ca respirația unui bebeluș sau că sunt la fel de mici și delicate. 

Ce simbolizează garoafa 

image

Aceste plante umile au fost printre primele flori cultivate de oameni. Datorită culorii sale deschise, numele garoafei vine de la „carna”, un cuvânt latin care înseamnă „carne”. În zilele noastre, garoafele au semnificații diferite. Roșul simbolizează „afecțiunea”, rozul „uitarea”, galbenul semnifică „dezamăgire”, iar albul „puritatea”

Zambila - sinceritate 

image

Zambila, cunoscută și ca „Parfumul naturii”, este o floare care se oferă, în special, primăvara. Dacă ai primit în dar o zambilă, află că această plantă exprimă „sinceritatea”.  

Alte semnificații 

  1. Frezie - Prietenie; 
  2. Gardenia - Dragoste secretă; 
  3. Mușcată - Distracție;
  4. Gladiolă - Victorie și putere;
  5. Iris - Inspirație;
  6. Liliac - Prima dragoste. 

Sursă foto: Shutterstock, Pinterest