FOTO Plante cu „superputeri‟. Unele filtrează poluanţii, altele te ajută să dormi mai bine

1 flori jpg jpeg

Suntem în sezonul propice pentru plantarea plantelor. Însă dacă locuieşti la apartament şi nu ai o grădină proprie, îţi poţi înfrumuseţa locuinţa cu plante de interior. În plus, dacă alegi florile potrivite, te poţi bucura de un somn mai bun şi de un aer mai proaspăt în locuinţă.

Ştiai că şi plantele pot acţiona ca nişte „supereroi‟? Unele flori de interior s-au dovedit a fi extrem de importante pentru sănătatea şi bunăstarea noastră. Acestea au puterea de a acţiona la fel ca remediile tradiţionale pentru sănătatea mintală şi relaxarea generală. Dacă te-am făcut curios, iată care sunt plantele cu „superputeri‟!

Planta ZZ sau Zamioculcas purifică aerul şi poate elimina toxine din atmosferă, precum Xilenul. De asemenea, conform teroriei Feng Shui, poate aduce, în casă, noroc şi bunăstare. Această floare tolerează lumina medie şi creşte, cel mai bine, la temperaturi medii. De asemenea, este indicat să o uzi la 2-3 săptămâni.

Cactusul poate fi poziţionat în camera în care se află computerul sau televizorul, deoarece se spune că protejează împotriva radiaţiilor. Această plantă se dezvoltă la lumină puternică şi are nevoie de udare minuţioasă, în timpul fazei de creştere, şi de udare minimă, în timpul iernii.

Mirosul de lavandă te ajută să adormi şi să te odihneşti mai bine. În plus, te poate relaxa în zilele stresante. Lavanda poate fi plantată în grădină, însă se găseşte şi în ghivece. Are nevoie de multă lumină şi de puţină apă. Ea rezistă, cel mai bine, la temperaturi medii.

Gelul şi sucul din aloe vera se foloseşte la vindecarea rănilor şi în diferite probleme ale pielii. Acest lucru se datorează faptului că deţine proprietăţi antioxidante şi antibacteriene. Această plantă creşte la temperaturi cuprinse între 13° şi 27° C. În plus, are nevoie de apă, la fiecare 2-3 săptămâni.

Planta Şarpe sau Sansevieria elimină toxinele din aer, la fel ca Planta ZZ. Această floare nu are nevoie de multă apă, în special în perioada iernii. Se udă doar în momentul în care solul se usucă complet. Cel mai bine creşte la lumina indirectă a soarelui, la temperaturi medii.

Sursă foto: Pinterest, Shutterstock