Sfaturi pentru alegerea perdelelor potrivite

spălarea perdelelor jpeg

Alegerea unor perdele potrivite pentru locuinţa noastră reprezintă un pas important în procesul de amenajare. Perdelele sunt funcţionale şi decorative. Fără acestea, camera ar părea goală şi lipsită de culoare.

Cu ajutorul perdelelor putem controla cantitatea de lumină care ne inundă locuinţa. Mai mult decât atât,prin filtrarea luminii,perdelele creeaza un joc de umbre şi lumini,care conferă profunzime încăperii. Totodată,perdele au rolul de a masca caloriferele şi de a-i împiedica pe curioşi  să privească în interiorul casei tale.

Alege culori apropiate cu decorul camerelor

Atunci când alegi perdelele ţine cont de culorile în care sunt decorate camerele. Fie optezi pentru perdele care au aceleaşi culori cu camera,fie alegi unele într-o culoare contrastantă. Dacă alegi cea de-a doua variantă,este de preferat ca în cameră să nu fi folosit prea multe culori,pentru că apoi spaţiul va părea încărcat.

Citeşte şi:

Cum să decorezi camera copilului

Sfaturi ingenioase pentru decoraţiuni interioare

Caută perdele din materiale diafane

Materialul din care sunt confecţionate perdelele este important din două perspective:cea a filtrării luminii,dar şi din perspectiva atmosferei care se creează. Dacă încăperea nu este iluminată natural,optează pentru o perdea diafană. Dacă încăperea este mare şi iluminată,atunci cumpără perdele din catifea.

Perdelele lungi creează senzaţia de înălţime

Este indicat ca atunci când îţi achiziţionezi perdelele lăţimea acestora să fie dublă faţă de zona ce urmează să fie decorată. În ceea ce priveşte lungimea,sunt indicate perdelele lungi până la nivelul pardoselii,deoarece creează senzaţia de înălţime şi dau un plus de eleganţă.