Sfaturi pentru curăţenia de Sărbători

1 72712 original jpg jpeg

Pregătirea locuinţei pentru Sărbătorile care se apropie te pot lăsa cu febră musculară. Ca să nu munceşti de dimineaţă până seară, într-o singură zi, urmează planul nostru de curăţenie pe 6 zile.

Ziua 1

Fă-ţi ordine în şifonier

Pune în saci piesele vestimentare purtate peste toamnă. În felul acesta,vei organiza mult mai bine dulapul,pe care-l vei umple cu pulovere,cardigane şi geci de iarnă. Aşază printre haine frunze de dafin,cuişoare sau levănţică,pentru a ţine la distanţă moliile.

Iată ce haine nu trebuie să pui în maşina de spălat!

Ziua 2

Curăţă covoarele

Este bine să aspiri covoarele cel puţin de două ori pe săptămână. Ca să reîmprospătezi culorile unui covor,periază-l cu o soluţie compusă din apă şi sare grunjoasă.

Ziua 3

Elimină urmele de mucegai

Ai observat urme de mucegaila baie sau pe alte suprafeţe umede? Întrucât mucegaiul poate declanşa reacţii alergice,este foarte important să-l stopezi,de la apariţie. Poţi face asta cu soluţii speciale,pe care le găseşti în comerţ. O variantă ecologică este oţetul.

Trucuri de curăţenie ca să faci baia lună

Ziua 4

Spală geamurile

Curăţă gemurile cu o soluţie compusă din 80 ml de oţet alb distilat şi detergent de vase la un litru de apă. Foloseşte un burete pentru a îndepărta praful şi cu un ziar spală geamurile.

Ziua 5

Curăţă vesela

Farfuriile se curăţă dacă le freci cu bicarbonat de sodiu. Dacă vrei ca obiectele din sticlă şi porţelanurile să strălucească,înmoaie-le în oţet fierbinte,apoi spală-le cu detergent de vase. Nu ştii cu ce să speli tacâmurile din inox? Ele devin ca noi dacă le ţii în apa în care ai fiert cartofi.

Ziua 6

Scapă de calcar

Calcarul depus în baie poate fi curăţat cu zeamă de lămâie. Pune zeama pe petele de rugină şi las-o să acţioneze câteva minute. Apoi şterge suprafaţa cu o cârpă uscată.

Credit foto:www.eastcountycleaningservices.com