Sfaturi privind nutriția corectă a pisicilor

Indiferent de vârstă sau rasă, trebuie să ne asigurăm că felinele noastre au o dietă potrivită, care să le ofere nutrienții necesari pentru o viață lungă și fericită. Whiskas și Institutul Waltham, centrul științific al Mars Petcare, invită părinții de feline să descopere cele mai importante sfaturi privind alimentația acestora.

image

Pisicile, spre deosebire de oameni, digeră mâncarea mult mai repede, stomacul lor fiind potrivit pentru mese mai mici și mai dese, de cel puțin două ori pe zi. Mars Petcare, grupul din care face parte Whiskas, lucrează îndeaproape cu Institutul Waltham, cel mai mare centru de cercetare pentru animale, pentru a dezvolta hrană umedă și uscată și a răspunde nevoilor nutriționale ale pisicilor. Produsele Whiskas sunt pregătite cu cea mai mare grijă astfel încât pisicuțele să beneficieze de o alimentație corespunzătoare vârstei și nevoilor proprii.

„Pisica se hrănește cu cantități mai mici de hrană în mai multe momente ale zilei, caracteristică ce vine din instinctul ei puternic de a vâna – și știm că felinele vânează de mai multe ori pe zi. Acest mod de hrănire alternează natural cu perioadele de odihnă, la fel de multe la nivelul întregii zile. O hrană completă și echilibrată face să scadă volumul de ingestie, însă nu neapărat și frecvența.” menționează Phd Dr. Iulian Amza, Petcare Ambasador în cadrul Mars Multisales Europe.

Hrana umedă este mai bogată în proteine și grăsimi, în timp ce hrana uscată are un nivel mai ridicat de carbohidrați, iar valorile nutritive indicate se pot obține prin combinarea celor două tipuri de hrană. De aceea, alimentația pisicii trebuie împărțită în mai multe porții mici formate din hrană umedă și uscată.

Importanța meselor regulate și calitative

Pe lângă ingredientele propriu-zise, mesele regulate sunt extrem de importante – pisica nu trebuie să mănânce în exces, dar nici nu trebuie să se înfometeze. De asemenea, părinții trebuie să țină întotdeauna cont de starea de sănătate a pisicii, temperament, nivelul de activitate fizică, dar și alți factori.

Ingredientele de calitate sunt, de asemenea, importante pentru sănătatea felinelor. Lipsa unor nutrienți esențiali, precum taurina, vitamina A sau anumiți acizi grași omega este greu de suportat de pisici, iar deficiența lor poate avea consecințe fatale asupra sănătății lor.

„Vorbim adesea de ingredient și lăsăm deoparte aspectul de nutrient – hrana animăluțelor trebuie să asigure peste 50 nutrienți necesari – lucru foarte important din perspectiva aspectului nutritiv al hranei oferită zi de zi partenerilor noștri. Practic, dacă vedem nutriția, pe baza ingredientelor/nutrienților, ca un puzzle, atunci acestea trebuie să respecte un echilibru optim, să fie în proporții adecvate și să se completeze reciproc astfel încât să atingem cel mai important deziderat: “O viață mai bună și mai sănătoasă pentru animalele de companie.” De exemplu, pentru pisică, Taurina este un aminoacid esențial în prevenirea și tratarea cardiomiopatiei congestive. Totodată, conferă o vedere mai bună (în special pe timpul nopții) și are un rol important în funcția de reproducere. Pe lângă toate acestea, Taurina conferă protecție împotriva radicalilor liberi, fiind și un antioxidant puternic care luptă împotriva îmbătrânirii precoce.” adaugă Phd Dr. Iulian Amza, Petcare Ambasador în cadrul Mars Multisales Europe.

Antioxidanții sunt benefici și pentru feline

Antioxidanții aduc o mulțime de beneficii pentru pisici. Experții de la Institutul de Cercetare Veterinară Waltham din Anglia, centrul științific al Mars Petcare, au desfășurat un program amplu de cercetare asupra modului în care antioxidanții sunt benefici pentru pisici. Studiul a fost realizat pe parcursul a cinci ani, iar rezultatele au arătat că suplimentarea antioxidanților joacă un rol important pentru imunitatea naturală și contribuie la îmbunătățirea sistemului imunitar. Deși sunt recomandați pisicilor de toate vârstele, antioxidanții sunt foarte importanți mai ales pentru două categorii de feline - cele tinere deoarece le ajută să se dezvolte sănătos și cele mai în vârstă deoarece sunt mai expuse riscului de îmbolnăvire.

„Antioxidanții protejează membranele celulare și nucleul acestora împotriva radicalilor liberi pe care aceștia încearcă să le distrugă. Organismul are, în schimb, procese enzimatice de apărare, precum și substanțe antioxidante endogene și alimentare. Carența lor duce la un stres oxidativ major. Cu o experiență de peste 60 de ani, Centrul de Cercetare în Nutritie Waltham are în vedere acest mix de antioxidanți pe care îl transferă în mod eficient în produsele Whiskas, astfel încât să fie sigure pe termen lung pentru pisici.” spune Phd Dr. Iulian Amza, Petcare Ambasador în cadrul Mars Multisales Europe.

„Grăsimile sunt sursa principală de energie rezultată printr-un proces oxidativ al acestora în organism. Un gram de lipide (grăsimi) reprezintă aproximativ 9kcal de energie metabolizabilă. Astfel, lipsa sau excesul acestora duce la o carență în acizii grași esentiali (cei mai cunoscuți sunt Omega 3 și Omega 6) sau, din contră, la obezitate (însoțită de obicei de sedentarism). Mai știm că pisicile sterilizate au această predispoziție la obezitate. Hrana Whiskas pentru pisici sterile previne apariția acesteia.” adaugă Phd Dr. Iulian Amza, Petcare Ambasador în cadrul Mars Multisales Europe.

Gama Whiskas include o varietate bogată de sortimente, ce oferă toate elementele necesare pentru o viață lungă și sănătoasă a pisicuței. Rețetele Whiskas sunt dezvoltate împreună cu experții Institutului Waltham, iar gama variată de produse permite felinelor să se bucure de ceva nou în fiecare zi în timp ce le oferă toți nutrienții necesari specifici fiecărei vârste.

Există însă și câteva semne care de cele mai multe ori indică o problemă a pisicuței, cum ar fi lipsa de activitate, tendința de a se ascunde sau lipsa preocupării pentru igiena personală și atunci este necesară vizita medicului veterinar. Pentru a-i oferi un stil de viață cât mai sănătos, pisicuța trebuie să beneficieze de cel puțin două sesiuni de joacă și exerciții fizice pe parcursul unei zile.

Despre Whiskas: Hrana pentru pisici Whiskas este pe piață din anul 1958. Angajamentul pe termen lung al companiei este de a produce hrană de calitate care să le asigure pisicilor o viață sănătoasă și fericită. Whiskas colaborează cu Institutul WALTHAM®, centrul de cercetare dezvoltat de Mars Petcare, pentru a dezvolta în permanență produse cu o calitate nutrițională îmbunătățită. Astfel, produsele Whiskas sunt sănătoase și echilibrate din punct de vedere nutrițional.­

Despre Institutul Științific WALTHAM®: WALTHAM® este cel mai mare centru de cercetare pentru animale de companie din lume. Institutul este implicat în nutriția și sănătatea animalelor de peste 50 ani. WALTHAM® analizează datele de la zeci de mii de animale și publică analize despre hrănirea corectă a animalului de companie pentru a fi fericit și sănătos. Pentru mai multe informații despre Institutul WALTHAM® accesați website-ul: https://www.waltham.com/about-waltham.



Recente

O scriitoare britanica a alergat 30 de minute pe zi  Ce efecte a observat  Sursa foto shutterstock 136301591 jpg
Cozonac Con jpg
Salata caprese Sursa foto shutterstock 2081011198 jpg
cum sa alegi bijuteriile jpg
5 lucruri pe care sa le faci dupa ce ai aflat ca esti insarcinata jpg
faza de platou in procesul de slabire jpg
Sendvisuri de biscuiti cu crema de nuca  Sursa foto shutterstock 1035678472 jpg
clickpentrufemei ro jpg
ClickPentruFemei (1) (19) jpg
Nu e ciocolata dar activeaza hormonul fericirii  Sursa foto  shutterstock 1922207963 jpg
dieta jpg
mituri despre sanatatea femeilor jpg
oua umplute jpg
Cum sa aplici parfumul  Sursa foto shutterstock 1927700651 jpg
telefonul mobil este un obiect murdar jpg
Paste cu pui si spanac  Sursa foto shutterstock 670024192 jpg
Melodia aceasta reduce anxietatea  Sursa foto shutterstock 2228634261 jpg
casa din Londra jpg
Tort cu biscuiti de cacao  Sursa foto shutterstock 274006559 jpg
Budinca apertiv  Sursa foto shutterstock 1530143996 jpg