Soluţii de împrospătare a aerului

1 49350 original jpg jpeg

Te-ai convins că odorizantele de cameră mai mult maschează mirosurile neplăcute decât le elimină? Atunci încearcă idei noi pentru a-ţi împrospăta aerul din casă!

Plantele,«aspiratoare» de noxe

Poţi menţine aerul proaspăt din casă mai ales cu ajutorul plantelor. Ficusul Benjamina nu numai că-ţi bucură ochii,ci şi elimină mirosurile neplăcute.

El are capacitatea de a absorbi peste 200 de micrograme de substanţe chimice care-ţi poluează apartamentul,cum sunt cele conţinute de fumul de ţigară.

Asemenea Ficusului Benjamina,aşa-numita „plantă-păianjen”,gerbera,dracena şi crizantemele captează substanţele chimice toxice şi filtrează aerul.

Citrice,scorţişoară şi ghimbir

Nu este vorba despre o reţetă de prăjituri. Este doar o metodă simplă de a-ţi parfuma casa fără să foloseşti odorizante. Îţi trebuie doar trei felii de lămâie sau de portocală şi o linguriţă rasă de scorţişoară.

Le pui într-un vas,adaugi apă şi le laşi o oră sau două să fiarbă la foc mic,având grijă să adaugi apă când scade. Mai poţi pune cuişoare,ghimbir sau mentă. Mireasma pe care o degajă la fierbere cuprinde toată casa.

Mixuri cu efect de purificare

Pentru alungarea rapidă a mirosurilor neplăcute,ai putea face în casă câteva soluţii pe care să le pulverizezi în fiecare încăpere,cam la fel cum ar face un odorizant de cameră.

Amestecă într-un pulverizator apă cu puţin ulei esenţial şi două căni cu apă caldă,o linguriţă de bicarbonat de sodiu şi una de zeamă de lămâie.

Parfumează cu lumânări

Pentru a schimba aerul din încăperile casei,poţi alege câteva lumânări parfumate. Ai mare grijă însă ce lumânări cumperi! Cele mai multe sunt făcute din parafină,un reziduu industrial rezultat din distilarea ţiţeiului.

Sunt şi cele mai ieftine. Prin arderea lor obţii... toxine (toluen,benzen),care mai degrabă te îmbolnăvesc decât să-ţi dea o stare de bine. Primul semn că-ţi fac rău sunt durerile de cap şi iritarea ochilor.

Dacă-ţi doreşti lumânări parfumate nu doar pentru decorarea casei,ci şi pentru împrospătarea aerului,ia unele de ceară vegetală din soia sau din rapiţă,din ulei esenţial organic sau din ceară de albine. Costă mai mult,dar eşti sigură că nu-ţi pui sănătatea în pericol.