Soluţii inedite de scos petele

1 65368 original jpg jpeg

Pereţi pătaţi, vase cărora simţi că nu le mai poţi „scoate faţa curată”, dar şi urmele de pe covor pot fi înlăturate cu ajutorul unor soluţii pe care le ai în cămară. Află care sunt acestea şi cum le poţi utiliza.

Oţetul curăţă cănile pătate

Oalele îşi vor recăpăta strălucirea dacă le fierbi în apă în care ai adăugat un pumn de sodă. Grăsimea de pe oale,fie că sunt de inox,fie că sunt emailate,se ia cu bicarbonat de sodiu.

Petele galbene de pe cratiţele şi de pe oale ies dacă le fierbi în apă cu sare şi doi cartofi potriviţi,tăiaţi felii. Iar dacă ai căni de porţelan pătate cu cafeasau cu ceai,vor arăta ca noi dacă le cureţi cu o cârpă înmuiată în oţet amestecat cu sare de bucătărie.

Sare,pentru perdele

Perdelele îngălbenite se ţin la înmuiat în apă cu sare,iar apoi le speli cu apă caldă. Dacă pui la soluţia de spălat un pachet de praf de copt,obţii perdele imaculate.Totodată,poţi apreta fără a deteriora perdelele dacă le înmoi în apa în care ai fiert orez.

Laptele scoate petele de pe covor

Dacă ţi-ai pătatcovorul cu vin roşu,îl poţi curăţa în mai multe feluri. Poţi pune puţin lapte,vin alb sau sifon,să ştergi şi apoi să-l speli cu apă caldă şi detergent lichid. Mai poţi amesteca părti egale de detergent cu apă oxigenată şi să aplici pe pată. Pentru a scoate petele de suc de fructe,şterge şi apoi pune oţet. După ce ai frecat bine,clăteşte cu apă caldă.

Dacă ai scăpat gumă de mestecat pe covor,nu te speria. Curăţă ce poţi din ea şi apoi pune câteva cuburi de gheaţă,în acest fel guma va putea fi îndepartată foarte uşor.

Mai citeşte şi:

6 trucuri să scapi de cele mai ciudate pete!

Metode eficiente pentru scoaterea petelor de ulei

Foloseşte înălbitor pentru urmele de pe pereţi

Înainte de a curăţa peretele de eventualele pete,ştergeţi-l bine cu o cârpă curată şi înlăturaţi toate pânzele de păianjen. Petele de vin sau de şampanie de pe pereţii albi se curăţă cu o cârpă îmbibată în înălbitor diluat cu puţină apă. Petele de creion sau de pix de pe pereţi se scot dacă se aplică peste ele o pastă obţinută dintr-o linguriţă de săpun ras şi două de bicarbonat de sodiu.

Petele de pe aragaz se scot cu oţet

Dacă ai un aragaz de inox,nu trebuie să-ţi faci griji atunci când se pătează.Depunerile de grăsime şi urmele de mâncare arsă se curăţă foarte uşor cu oţet. Aplici cinci-şase linguri de oţet de mere pe pată şi îl laşi să acţioneze câteva minute.

Apoi ştergi cu un burete uscat,iar aragazul tău va arăta ca nou. În cazul aragazurilor emailate,petele din jurul ochiurilor se curăţă cu alcool de 60 de grade. Amesteci 100 de ml de alcool cu 200 de ml de apă,pui la încălzit,după care laşi să acţioneze câteva minute pe zonele murdare.