Start! Începe curăţenia de primăvară...

1 53922 original jpg jpeg

La doar câteva zile de Sărbătoarea Paştelui, e timpul să te pregăteşti pentru a-ţi face casa lună. Îţi spunem care sunt cele mai bune soluţii ca să duci la bun sfârşit curăţenia, fără să depui prea mult efort.

Fără depuneri de calcar!

Pentru cabina de duş,fie ea din aluminiu sau din material sintetic,pentru pereţii despărţitori din sticlă şi pentru perdelele de duş îţi este de ajutor o soluţie contra calcarului şi a resturilor de săpun,care previne depunerile. O pulverizezi,o laşi să acţioneze 10-15 minute,apoi clăteşti zona. Pentru murdăria mai greu de curăţat,foloseşte un burete.

Alungă petele de grăsime!

Ai lăsa curăţenia în bucătărie şi baie în grija altcuiva? Nu renunţa aşa uşor! Bazează-te pe noile formule ale produselor apărute pe piaţă. Unele au timpi scurţi de acţiune şi-ţi protejează pielea,având pH neutru şi parfum hipoalergic. Altele au incluse miresme de primăvară – lăcrămioare,frezii,garofiţe. Cu o lavetă şi câteva picături de soluţie-cremă aduci prospeţimea în bucătărie şi faci să dispară cele mai dificile pete de grăsime.

Lavetele,de un real ajutor

De pe orice suprafaţă din bucătărie este mai simplu de alungat murdăria dacă ai la îndemână câteva lavete absorbante. Atât umede,cât şi uscate,lavetele multifuncţionale de la Fino sunt ideale pentru curăţare,mai ales că,după utilizare,le poţi spăla şi la maşina de spălat,la o temperatură de până la 60° C.

Pentru pardoseli strălucitoare ca oglinda

Vrei ca parchetul tău să lucească fără să-l lustruieşti cu mare efort? Un amestec special gândit pentru acest tip de podele îţi va face munca mult mai uşoară. Diluează o jumătate de capac cu soluţie specială la patru litri de apă şi aplic-o pe parchet cu un mop foarte bine stors. Aşteaptă ca parchetul să se usuce înainte de a păşi pe el.

Alege produse speciale de curăţare a vaselor

Profită de ocazia apropierii Sărbătorilor Pascale pentru a face o curăţenie generală ca la carte. Dacă tot cureţi mobilierul,inclusiv cel din bucătărie,împrospătează şi vasele,chiar şi pe cele pe care nu le foloseşti prea des. Te ajută un burete pentru vase de la Fino,care nu zgârie vasele din teflon,porţelan sau alte suprafeţe fine.

Ţine PRAFUL la distanţă!

Cu ajutorul unor produse „isteţe“,nu va mai trebui să ştergi praful de pe mobilă de mai multe ori pe săptămână,fiindcă aceasta îşi pierde strălucirea. Spray-urile cu efect antistatic,aplicate chiar şi o dată la şapte zile,au efecte mai bune decât al altor produse întrebuinţate de mai multe ori. Le poţi folosi cu lavete uscate ori o cârpă moale şi uscată.

Şerveţelele umede protejează mobila de pete

Curăţarea mobilei este o plăcere cu şerveţelele umede. Unele sunt utile şi pentru suprafeţele din metal sau din plastic. Pe lângă faptul că scot petele,ele lustruiesc şi protejează mobilierul de praful şi de petele viitoare,mai ales dacă şerveţelele conţin ceară sau ulei de silicon.