Cel mai bun îngrășământ pentru plante și flori se află chiar la tine în casă!

Dacă florile tale preferate nu mai arată așa cum îți dorești, a sosit momentul să apelezi la acest truc rapid, ieftin și extrem de eficient. Experții în grădinărit îl folosesc des, așa că iată despre ce este vorba! 

image

Poate că ești foarte atentă cum îți îngrijești florile, dar, până la urmă, chiar și cei mai experimentați grădinari pot să aibă probleme cu întreținerea anumitor plante!

În special florile de apartament pot fi pretențioase, mai ales când temperaturile din locuință sunt ridicate. Dacă florile tale nu mai arată la fel de bine, ca în momentul în care le-ai achiziționat, îți sugerăm să folosești unul dintre cele mai bune îngrășăminte pentru plante. 

Citește și: Cele mai bune sfaturi pentru grădinărit. Și tu le poți aplica

Cojile de ouă, cel mai bun îngrășămât natural 

Când fierbi ouă, nu mai arunca cojile! Acestea sunt o sursă bogată de calciu, care ajută la menținerea pH-ului solului în condiții optime, pentru ca plantele să extragă toți nutrienții esențiali. De asemenea, calciul din cojile de ouă întărește frunzele și tulpinile plantelor. 

Cum le folosești corect

Pentru prepararea acestui îngrășământ, ai nevoie de cojile de la 10 ouă fierte. Cojile le fierbi în 2 litri de apă și le lași să stea în lichid timp de 24 de ore. Soluția rezultată o torni direct pe sol și o poți folosi atât pentru plantele de ghiveci, cât și pentru plantele din grădină. Udă florile regulat cu această soluție, timp de 1-2 săptămâni.

Reține că este foarte important ca soluția să fie rece sau la temperatura camerei. În caz contrar, apa fierbinte va arde planta! 

Vezi și: Semnificația celor mai frumoase flori: azaleea simbolizează abundența! 

O altă modalitate

Un alt truc este să folosești doar cojile de ou fiert. Tot ce trebuie să faci este să zdrobești cojile și să le pui direct în sol, astfel încât nutrienții lor să fie absorbiți în rădăcinile plantelor.

Pentru efecte garantate, unii grădinari recomandă amestecul dintre zaț de cafea și coji de ouă zdrobite. Potrivit „Gardening Know How‟, cafeaua neagră conține magneziu și potasiu, două minerale care contribuie la creșterea plantelor. 

Sursă foto: Shutterstock