Top 5 cei mai deştepţi câini

1 cei mai destepti caini jpg jpeg

Câinii se numără printre cele mai inteligente animale din lume, iar abilităţile lor sunt de-a dreptul impresionante. Din această specie, există însă câteva rase care excelează la capitolul inteligenţă. Iată 5 dintre ele.

Cei mai deştepţi câini–Border Collie

În topul celor mai deştepţi câini, fruntaşă este rasa Border Collie. Aceşti câini au abilităţi extraordinare de învăţare, fiind capabili să reţină şi să recunoască până la 340 de cuvinte. Dintre cei mai deştepţi câini din această rasă cea mai cunoscută este Betsy, care a învăţat primele comenzi încă de la vârsta de 10 săptămâni. Dacă te gândeşti să îţi iei un astfel de câine, trebuie să ştii că, fiind atât de deştepţi, au nevoie de cât mai multe activităţi care să le ţină mintea ocupată. Vei avea nevoie şi de spaţiu, întrucât aceştia adoră să alerge.

cei mai destepti caini 6 jpg jpeg

Cei mai deştepţi câini–Pudelul

Pe locul 2 în topul celor mai deştepţi câini, pudelul are o minte ascuţită, fiind uşor de dresat. Acest câine excelează la capitolul dresaj, învăţând foarte repede orice comandă, este ascultător şi adoră să se joace. Din acest motiv, este bine să fie mai mereu prins în activităţi diverse, altfel poate face distrugeri prin casă... de plistiseală. Un lucru mai puţin cunoscut despre pudel este faptul că, în trecut era câine de pază. De aceea, pot exista situaţii în care să fie reticent cu străinii, însă este extrem de afectuos cu stăpânii şi cu copii.

cei mai destepti caini 4 jpg jpeg

Citeşte şi: Top 5 căţei mici de buzunar

Cei mai deştepţi câini–Ciobănescul german

Probabil aţi observat că ciobănescul german este folosit în misiunile militare, în poliţie şi în diverse operaţiuni de salvare. Acest lucru se datorează faptului că au abilitatea de a fi dresaţi rapid, că sunt curajoşi şi au tendinţa de a fi protectivi. Dacă preferi această rasă, este bine să ştii că adoră noi provocări şi sunt dornici de a avea cât mai multe activităţi. Ciobănescul geramn este un câine blând, cu dresajul şi stăpânul potrivit şi foarte ataşat de copii.

cei mai destepti caini 3 jpg jpeg

Cei mai deştepţi câini– Golden Retriever

Blănosul prietenos Golden Retriever este foarte inteligent şi poate învăţa până la 200 de comenzi. Este un câine loial, afectuos şi este perfect pentru familiile cu copii. Câinii din rasa Golden Retriever au nevoie de multă mişcare şi de un periaj constant, deoarece are două straturi de blană.

cei mai destepti caini 2 jpg jpeg

Citeşte şi: Cel mai mare câine din lume

Cei mai deştepţi câini–Dobermanul

Un paznic veritabil, Dobermanul excelează la capitolul dresaj, este foarte energic, nu se teme de nimic, însă este şi foarte iubitor. Pentru a-i oferi dresura corectă, dacă vrei să-ţi iei un astfel de câine, trebuie să fii cât mai calm şi să nu-i transmiţi agresivitate. De asemenea, câinii din această rasă au nevoie de cât mai multă activitate, mai ales în aer liber.

cei mai destepti caini 5 jpg jpeg