Top 5 căţei mici de buzunar–Pomeranian

Acest ghemotoc de blană, pe cât este de frumos, pe atât de energic şi de încăpăţânat. În schimb, este foarte afectuos şi prietenos cu copiii, fiind un animal perfect pentru o familie. La maturitate, pomeranienii ajung la cel mult 3 kilograme, iar înălţimea lui este în jur de 20 de centimetri. Pentru că sunt nişte căţeluşi foarte energici, pomeranienii au nevoie de cât mai multă activitate, mai ales în aer liber.

Top 5 căţei mici de buzunar–Bichon maltez

Asemănător unui norişor de blană, Bichonul maltez este una dintre cele mai apreciate rase de căţei mici. Este un căţel blând, uşor de dresat dar are nevoie de foarte multă atenţie, deoarece devine foarte ataşat de stăpân. La maturitate, un bichon maltez ajunge la greutatea de 3,5 kilograme şi la 26 de centimetri înălţime.

Citeşte şi: Cum să ai grijă de prietenul tău cu blană în sezonul rece

Top 5 căţei mici de buzunar–Poodle pitic

La prima vedere ai putea spune despre poodle-ul pitic că este un animăluţ de pluş! Dacă te gândeşti să-ţi iei un astfel de căţel, trebuie să ştii că sunt foarte inteligenţi, uşor de dresat, dar şi foarte energici. De aceea, va fi nevoie să-ţi dedici câteva ore pe zi pentru a te juca cu el şi pentru a-l scoate în aer liber. Sunt câini de familie, fiind foarte prietenoşi cu copiii. Căţeii din rasa Poodle pitic ajung la maturitate la greutatea de 3-4 kilograme şi au între 24-28 de centimetri înălţime.

Citeşte şi: Cel mai mare câine din lume

Top 5 căţei mici de buzunar–Papillon

Căţeluşii din rasa Papillon sunt foarte mici, dar extrem de energici. Se plictisesc foarte repede, de aceea au nevoie de cât mai multe activităţi care să le consume energia. Sunt afectuoşi şi tânjesc permanent după atenţie, fiind mai degrabă potriviţi pentru familii. Câinii papillon au între 2-4 kilograme şi pot ajunge la cel mult 28 de centimetri.

Top 5 căţei mici de buzunar–Yorkshire Terrier

Căţeii din această rasă sunt protectori şi dedicaţi stăpânilor. Pot fi energici, dar în acelaşi timp le place să şi lenevească uneori. Dacă te gândeşti să îţi iei un astfel de căţel, trebuie să ştii că au nevoie de îngrijire considerabilă. Pentru că au blana lungă şi mătăsoasă, trebuie pieptănaţi şi tunşi în mod regulat. Câinii din rasa Yorkshire Terrier pot ajunge până la maximum 7 kilograme şi au în jur de 20 de centimetri înălţime.