Tot ce trebuie să ştii despre medicina tibetană - tehnici şi practici de tratament

1 71003 original jpg jpeg

În urmă cu 5000 de ani, în Tibet, se dezvolta un sistem medical cu rezultate de necontestat. Practicile şi tehnicile medicale ale terapeuţilor care au trăit în acea epoca au avut o contribuţie majoră la sistemul de terapii, diferenţiindu-se de metodele tradiţionale ale altor culturi, prin anumite particularităţi.

Tibetanii folosesc în tratarea bolilor şi echilibrarea organismului:

1. Extrase din pietre preţioase,stalagmite şi stalactite (rezultatul dizolvtării în apă a diverselor roci). Având în vedere că sunt depozitate acolo de mii de ani,aceste pietre se culeg,se macină mărunt şi se amestecă cu alte componente din alte substanţe,pentru diferite afecţiuni;

2. Extrase din diverse tipuri de pietre,la fel măcinate şi preparate;

3. Extrase din diverse tipuri de sol;

4. Extrase din diverse tipuri de lemn;

5. Extrase din cultura grădinii personale;

6. Extrase din plante;

7. Extrase din săruri;

8. Extrase din animale;

9. Extrase din mare;

10. Extrase din cereale;

11. Extrase din apă vie;

12. Extrase din lavă.

Tibetanii practică,de asemenea,şi tratamente pentru normalizarea şi echilibrarea psihicului,în situaţii în care apar neliniştea şi agitaţia. Aceste dezechilibre apar atunci când canalele energetice ale corpului nu mai funcţionează corect şi energiile din diferite canale s-au combinat. În această situaţie trebuie reechilibrate aceste energii. Cum se procedează? Prin aplicarea principiului că între degetele mâinii,elementele naturii şi organe există o corespondenţă:

1. Pentru degetul mare corespund...