Transformare uluitoare a unei mori de vânt, veche de 125 de ani

1 77339 original jpg jpeg

De multe ori, vechile construcţii ale strămoşilor noştri sunt distruse de timp, lăsate în paragină, până când dispar. Sunt totuşi şi proprietari care nu doresc să şteargă urmele lăsate de înaintaşi şi doresc recondiţionarea acestora. Iată o transformare uluitoare a unei mori de vânt, veche de 125 de ani.

Beech Architects a transformat o moară de vânt de 125 de ani din Suffolk, Anglia, într-o casă de oaspeţi modernă de închiriat. Completată cu un pod de observare, noua pensiune este bine izolată şi dispune de mobilier personalizat, care se potriveşte aspectului său circular.

Moară de vânt transformată în pensiune

Moara de vânt are o înălţime de 18 metri şi a fost construită în 1891, cu un rol în producţia agricolă la acea vreme. Cu toate acestea, clădirea fusese neutilizată de zeci de ani. Proprietarii, care locuiesc în casa din vecinătate, intenţionează să închirieze noua pensiune pentru venituri suplimentare. Cei care vor închiria vechea moară de vânt vor avea parte de toate condiţiile din ziua de astăzi şi se vor putea bucura de viaţa la ţară.

Arhitecţii au adăugat panouri de izolaţie pereţilo exteriori şi au acoperit întreaga structură cu un suport de observare din lemn. Sistemul flexibil de nervuri din lemn, fabricat de MetsaWood, este acoperit de 200 de panouri de zinc. Acest element particular al conversiei este motivul pentru care unii localnici s-au plâns că structura nu se încadrează în împrejurimile sale şi arată “străin”. Cu toate acestea, proiectul de conversie a primit recent o nominalizare la premiul RIBA.

Transformare uluitoare a unei mori de vânt, veche de 125 de ani