Tratează psoriazisul cu apele sulfuroase de la Băile Herculane

6 baile herculane 1467469187 jpg jpeg

Psoriazisul este o afecţiune autoimună cronică, în care excesul de inflamaţie poate provoca o serie de simptome diferite pe piele, unghii şi articulaţii. Psoriazisul poate avea o serie de efecte atât fizic, cât şi emoţional.

Afecţiunea poate provoca mâncărimi, piele solzoasă în orice zonă a corpului, stare de oboseală, durere, căderea părului, modificări ale unghiilor şi poate avea un impact emoţional mare asupra persoanei afectate.

Studii recente arată că 5% dintre români suferă de psoriazis, procent peste media europeană de 3%. Anumiţi factori pot agrava boala şi e bine să-i cunoşti, pentru a preveni unele complicaţii: răni la nivelul pielii, stres, frig, fumat, consum de alcool, anumite medicamente sau unele infecţii precum amigdalita sau candidoza.

Psoriazisul nu trebuie subestimat, deoarece este o problemă de sănătate de lungă durată

Apele sulfuroase de la Herculum Spa din Băile Herculane  vindecă şi ameliorează bolile de piele. Centrul este alimentat de un izvor propriu de apă termală minerală concentrată în sulf, cu pH optim pentru piele, oferind astfel posibilitatea de terapii balneare.

Băile cu ape termale sulfuroase vindecă afecţiuni ale pielii, precum psoriazis, pitiriazis, eczeme, scabie, mâncarimi, acnee. Mineralele provenite din izvoarele naturale (sulf, magneziu, calciu) sunt folosite în scop terapeutic (aplicate pe leziuni) în cadrul tratamentelor balneare, alături de proprietăţile apei (temperatură, curenţi, presiune etc.) sau de cele ale tipurilor de nămol prezente în zonă.

Pe lângă tratamentul balnear constând în băi specifice sulfuroase, la Herculane beneficiezi şi de factorul natural din atmosferă. Staţiunea se bucură de un aer cu cele mai mari concentraţii de ioni negativi din România. Acest factor are un puternic impact asupra sistemului nervos central, ajutând la o bună relaxare şi vindecare a insomniilor. De asemenea, un factor important şi în combaterea stresului ce cauzează şi întreţine psoriazisul.

Mai citeşte şi: Puterile vindecătoare ale unei băi calde

Beneficiile apei sulfuroase

E bine sa nu uiţi că, hidrogenul sulfurat din apa minerală termală de Herculane este singurul compus al sulfului care se absoarbe în organism prin piele, plămâni şi pe cale digestivă, după care este eliminat prin piele, intestin şi rinichi. Căldura băilor activează circulaţia sangvină în cadrul ţesuturilor bolnave şi, astfel, ajută la resorbţia lor, precum şi la producţia de anticorpi.

Important de reţinut! Tratamentele (băile cu sulf) oferite sunt personalizate de către medicul centrului, în urma unei consultaţii de specialitate.

Mai citeşte şi: Poveste de viaţă: ,,Bună, sunt Rozalina, vezi că am psoriazis, dar nu se ia“