Trucuri pentru curăţenie rapidă în bucătărie

1 68633 original jpg jpeg

Se apropie primăvara şi odată cu ea şi curăţenia de sezon. Bucătăria este încăperea cu cele mai mari provocări. Am ales câteva soluţii testate de cititoarele revistei „Click! pentru femei”. Încearcă-le şi tu!

Trucuri pentru curăţenie rapidă în bucătărie – Tapiţeria colţarului şi scaunelor

Dacă ai un o canapea mică şi scaune tapiţate în bucătărie,le poţi curăţa mai uşor după cum te sfătuieşte cititoarea noastră,Te odora Prevendea,din Voluntari,Ilfov. Prepari o soluţie din 4 linguri de sare de bucătărie şi 4 linguri de alcool medicinal,la care adaugi şi puţină apă rece. Freci tapiţeria cu o perie de haine pe care o înmoi în acest amestec,apoi clăteşti cu o cârpă înmuiată în apă rece. La sfârşit,ştergi bine cu o cârpă curată şi uscată.

Trucuri pentru curăţenie rapidă în bucătărie – Aşa cureţi vasele mai uşor!

Petele de ceai sau de cafea de pe ceşti sunt mai greu de curăţat? Cititoarea noastră Aurelia Eftene,din Brăila,le-a scos rapid prin frecare cu bicarbonat de sodiu. La final,le-a clătit cu apă caldă.

Ai vase de care rămăşiţele de mâncare sunt greu de desprins? Iată ce-ţi recomandă două gospodine încercate:

„Cratiţa de care s-a prins mâncarea se curăţă repede dacă este frecată cu două linguri de zaţ de cafea.”-Monica Gogiu,Piteşti

„Tava se curăţă uşor dacă pui în ea,cât timp este fierbinte,sare grunjoasă.”-Lako Iuliana,Cenad,Timiş

Extrapont

Dacă ai tăvi din tablă care ruginesc rapid,procedează precum Aurelia Din,din Argeş,care,înainte de a le folosi,le unge cu grăsime şi le arde la flacăra aragazului.

Trucuri pentru curăţenie rapidă în bucătărie – Pentru perde curate...

...foloseşte în ultima apă în care le clăteşti puţin bicarbonat de sodiu. În acest fel devin mai albe. Dacă vrei să rămână apretate,pune puţină sare de bucătărie înainte de a le stoarce şi întinde. Aşa procedează cititoarea noastră argeşeană,Aurelia Din.

Trucuri pentru curăţenie rapidă în bucătărie – Ca să ai o chiuvetă lună...

...presar-o cu bicarbonat de sodiu şi curăţ-o bine cu puţină apă şi un burete. Acoper-o cu hârtie de bucătărieîmbibată în oţet şi lasă oţetul să acţioneze 20 de minute. Clăteşte cu apă amestecată cu detergent lichid de vase.

Trucuri pentru curăţenie rapidă în bucătărie – Spală podeaua cu bicarbonat

Pentru gresiaşi faianţa din bucătărie foloseşte un amestec de apă şi bicarbonat. E de ajuns un sfert de cană de bicarbonat la 3 litri de apă pentru a curăţa eficient podeaua şi suprafeţele acoperite cu faianţă,murdare de grăsime. Foloseşte un mop sau o cârpă,apoi clăteşte gresia cu apă rece.

Trucuri pentru curăţenie rapidă în bucătărie – Menţine planşetele curate

Planşetele de lemn sunt ceva mai greu de curăţat şi întreţinut. După folosite,trece-le printr-un jet de apă rece,apoi dezinfectează-le presărând puţină sare şi frecându-le cu o jumătate de lămâie. La final,clăteşte-le şi lasă-le la uscat. După uscarea lor completă,unge-le cu ulei pentru a nu se crăpa în timp.