Trucuri pentru un hol spaţios

1 48071 original jpg jpeg

Ştiai că până şi cel mai mic hol de la intrare poate deveni mai spaţios dacă, atunci când ăl amenajezi, ţii cont de câteva trucuri simple? În primul rând, oglinda este obiectul de decor care nu trebuie să lipsească. Iată ce mai este de făcut.

Pereţii,vopsiţi în culori deschise

Una dintre regulile de aur este să alegi nuanţe deschise pentru zugrăvirea pereţilor,precum alb,bej,cât şi tonuri calde de galben sau roz pal. Nu alege niciodată nuanţe de verde,de violet sau de orange,căci,în afara faptului că micşora spaţiul,vor crea şi o senzaţie de sufocare. Este,de asemenea,de evitat şi un tapet cu model,căci va încărca pereţii şi va da un aspect aglomerat holului.

Cât mai puţine obiecte de decor

Fie că ai un hol lung şi îngust,fie că este mic şi pătrat,trebuie să ai mare grijă atunci când alegi obiectele de decor. Este bine să alegi un cuier simplu şi un pantofar. Măsuţele şi scaunele este bine să le laşi pentru alte camere. Totodată,o oglindă montată pe unul dintre pereţi va da o senzaţie de spaţiu,iar încăperea pare mai mare.Specialiştii în amenajări ne sfătuiesc,de asemenea,să evităm tablourile mari,atârnate pe perete. Cel mai bine ar fi să alegi o fotografie.

Lustră pentru iluminat

Şi lumina are un rol foarte important atunci când amenajezi un hol. Şi cum,de cele mai multe or este greu să beneficiezi de lumină naturală,cea artificială trebuie să fie foarte bine aleasă. Cea mai potrivită sursă de iluminare este o lustră artificială,montată în centrul tavanului.