Trucuri uimitoare pentru a scăpa de mirosurile neplăcute din bucătărie

1 75631 original jpg jpeg

Dacă locuieşti într-un spaţiu destul de mic, orice miros poate deveni o problemă deranjantă. Cu siguranţă nu îţi place să îţi miroasă întreaga casă a prăjeală şi chiar dacă aeriseşti, mirosul poate rămâne impregnat în obiectele din casă. Iată ce poţi face!

1. Fă cafea

Indiferent de meniul pe care l-ai pregătit, bucătăria ta va înceape să miroasă toată a cafea! Mirosul acesteia este atât de puternic, încât le va neutraliza pe celelalte.

2. Transformă-ţi cuptorul în odorizant

E un motiv pentru care agenţii imobiliari obişnuiesc să prepare prăjituri înainte de a veni cineva să viziteze casa. Ştii de ce? Este o metodă rapidă de a scăpa de orice miros şi de a îl înlocui cu unul îmbietor. Dacă nu preferi mirosul dulciurilor, încinge cuptorul şi închide-l, iar apoi pune pe o folie subţire o lingură de unt, zahăr şi scorţişoară şi las-o să stea câteva ore cu toate ingredientele. O altă variantă pentru a împrospăta mirosul este aceea de pune mere la copt.

3. Îmbibă cu extract de vanilie câteva bucăţi de bumbac

Este un obicei vechi şi chiar dacă poate părea la prima vedere bizar, funcţionează. Ia câteva bucăţi de bumbac, pot fi chiar şi dischete demachiante, îmbibă-le în esenţă vanilie şi pune-le în bucătărie. Va mirosi minunat!

4. Fierbe cuişoare

Le poţi pune într-un vas cu apă direct pe ochiul aragazului sau cel mai indicat, în cuptor, pentru a împrăştia şi mai bine aroma. Poţi obţine acelaşi efect dacă vei pune la fiert batoane de scorţişoară, lămâie sau coji de portocale.Recente