Un animăluţ în casă? De ce?

1 66147 original jpg jpeg

Le apreciezi pentru că sunt tandre, vesele şi inteligente. Îi responsabilizează pe cei mici şi te ajută să-ţi recâştigi buna dispoziţie. Şi beneficiile nu se opresc aici!

Câinii şi pisicile,cei mai buni «terapeuţi»

Ai trecut printr-o perioadă grea? Energia şi pofta de viaţă a unui animăluţ de casă te vor ajuta să-ţi găseşti liniştea (ataşamentul lor te va face să te simţi apreciată). Efectul pe care îl poate avea asupra psihicului este mai puternic decât orice medicament antidepresiv.

Şi încă ceva! Un câine sau o pisică te ajută dacă eşti hipertensivă. O astfel de „terapie” normalizează pulsul şi tensiunea arterială (la şapte din zece persoane hipertensive le-a scăzut tensiunea de la 19 la 14 în compania animalului preferat),spun specialiştii.

Îţi dau poftă de viaţă

Compania câinilor sau a pisicilor este benefică şi bolnavilor în convalescenţă. Un studiu realizat de cercetătorii din cadrul Loyola University arată că oamenii care folosesc terapia cu animale de companie în perioada de recuperare se vindecă mult mai repede (voioşia pe care o transmit îi încarcă pozitiv pe suferinzi şi le grăbeşte vindecarea).

De asemenea,alte studii chiar arată că proprietarii de animale au un nivel mai scăzut al colesterolului,în special bărbaţii (animalele de casă te ajută să combaţi sedentarismul şi să previi obezitatea).

Îi responsabilizează pe cei mici

Este foarte adevărat! Toţi copiii îşi doresc un animal de casă,însă când vine vorba despre îngrijire,lucrurile sunt un pic mai dificile. Ei nu conştien­tizează faptul că a iubi cu adevărat un animal înseamnă să­-i dai să mănânce când trebuie,să-l scoţi afară ori de câte ori e nevoie… Îi poţi insufla acest lucru punându-l de mic să-şi îngrijească prietenul patruped.

Te calmează şi alungă stresul

Cauţi un remediu împotriva stresului? Priveşte un acvariu cu peşti viu coloraţi sau ascultă cum toarce o pisică. Te vei relaxa imediat! Mişcările line ale peştilor şi ale plantelor îţi redau liniştea după o zi grea.

Dacă nu-ţi plac peştii,alege o pisică sau un iepuraş. Cel de Angora sau cel din rasa californiană are o blăniţă foarte frumoasă. Prin simpla periere sau prin mângâierea blăniţei fine,te asigur că vei alunga orice urmă de stres.

Maeştrii Feng Shui spun că animalele atrag energiile pozitive şi aduc prosperitate în casă.

Căţel jucăuş şi iubăreţ caută stăpân

Pentru că sunt foarte drăguţ,am fost luat de la mama mea de un om rău care a încercat să mă vândă,spunând că sunt de rasă.

50c101df248e418d2a47366a7cf8c801 jpg jpeg

Adevărul e că doar semăn cu un Beagel şi am coloritul unui ciobănesc german.

Nu a reuşit,aşa că m-a lăsat în soare. M-a luat o fată inimoasă;e bine la ea,dar mai are un câine şi două pisici,aşa că nu prea e loc.

Dacă vrei să mă adopţi,să ştii că sunt foarte jucăuş şi iubăreţ. Încă nu am un nume,dar poţi să-mi alegi tu unul şi să-mi dai şi numele tău de familie.

Cei interesaţi pot suna la 0754.081.127,Ana-Maria.