Unde depozitezi făina, dar merele? Îți spunem cum este cel mai bine!

Cel mai bună modalitate de a evita deteriorarea alimentelor este să le depozitezi corect. Tu unde pui roșiile, dar nucile sau merele când ajungi de la cumpărături? Îți spunem cum este bine! 

image

Putem fi tentați ca în momentul în care ajungem de la piață să depozităm toate alimentele în frigider. Ei bine, nu toate fructele și legumele se păstrează bine astfel. De pilă, locul roșiilor nu este aici. Acestea conțin o enzimă care se activează la temperaturi scăzute și strică aspectul roșiei, scrie „Redbook‟. Mai bine cumperi din piață roșii coapte și le lași într-un coș pe blatul din bucătărie. 

Mere

Pentru că merele conțin etilenă (un gaz care accelerează procesul de coacere), nu este indicat să le pui într-un coș alături de alte fructe, deoarece le pot deteriora. Este indicat să le lași pe blat 1-3 zile, separat de alte produse alimentare sau să le depozitezi în frigider în sertarul destinat fructelor. 

Ceapă 

Ceapa este sensibilă la umiditate și lumină, ceea ce înseamnă că frigiderul nu este un loc bun pentru depozitare, deoarece se va strica mai repede. Mai bine o pui într-un dulap sau în cămară. 

Citește și: Alimente pe care le poți consuma chiar și după ce au expirat 

Nuci 

Dacă nucile nu sunt depozitate în mod adecvat, uleiul lor devine rânced, iar acestea se pot strica. Majoritatea nucilor vor rezista în dulap aproximativ două săptămâni, dar te vei putea bucura pentru o perioadă mai lungă de timp de ele dacă le vei pune într-un recipient ermetic și ulterior le vei băga în frigider sau în congelator. 

Cartofi 

Tu unde depozitezi cartofii? Aceștia nu trebuie să fie păstrați la temperaturi sub 10 grade Celsius, deoarece temperatura rece transformă amidonul din compoziția lor în zahăr, adică le schimbă gustul și culoarea. Mai bine îi pui într-o ladă, într-o cameră sau într-un dulap răcoros. Dacă alegi să îi depozitezi într-o pungă, nu uita să-i faci câteva găuri pentru ca aerul să circule.  

Făină integrală

Spre deosebire de făina albă, cea integrală se poate strica mai repede. Pin urmare, aceasta trebuie păstrată într-un recipient ermetic în congelator, iar astfel te vei putea bucura de ea timp de câteva luni. Dacă nu ai spațiu în congelator, o poți depozita și în frigider.

Sursă foto: Shutterstock  



Recente

Cum alegi oja semipermanentă potrivită și cum se întreține corect jpg
Cum stii daca te ingrasi din cauza tiroidei  Sursa foto shutterstock 332045699 jpg
Caderea parului are legatura cu menopauza  Sursa foto shutterstock 2189042279 jpg
Prajitura cu biscuiti si crema de zahar caramelizat  Sursa foto shutterstock 268179653 jpg
O scriitoare britanica a alergat 30 de minute pe zi  Ce efecte a observat  Sursa foto shutterstock 136301591 jpg
Cozonac Con jpg
Salata caprese Sursa foto shutterstock 2081011198 jpg
cum sa alegi bijuteriile jpg
5 lucruri pe care sa le faci dupa ce ai aflat ca esti insarcinata jpg
faza de platou in procesul de slabire jpg
Sendvisuri de biscuiti cu crema de nuca  Sursa foto shutterstock 1035678472 jpg
clickpentrufemei ro jpg
ClickPentruFemei (1) (19) jpg
Nu e ciocolata dar activeaza hormonul fericirii  Sursa foto  shutterstock 1922207963 jpg
dieta jpg
mituri despre sanatatea femeilor jpg
oua umplute jpg
Cum sa aplici parfumul  Sursa foto shutterstock 1927700651 jpg
telefonul mobil este un obiect murdar jpg
Paste cu pui si spanac  Sursa foto shutterstock 670024192 jpg