Unde depozitezi făina, dar merele? Îți spunem cum este cel mai bine!

Cel mai bună modalitate de a evita deteriorarea alimentelor este să le depozitezi corect. Tu unde pui roșiile, dar nucile sau merele când ajungi de la cumpărături? Îți spunem cum este bine! 

image

Putem fi tentați ca în momentul în care ajungem de la piață să depozităm toate alimentele în frigider. Ei bine, nu toate fructele și legumele se păstrează bine astfel. De pilă, locul roșiilor nu este aici. Acestea conțin o enzimă care se activează la temperaturi scăzute și strică aspectul roșiei, scrie „Redbook‟. Mai bine cumperi din piață roșii coapte și le lași într-un coș pe blatul din bucătărie. 

Mere

Pentru că merele conțin etilenă (un gaz care accelerează procesul de coacere), nu este indicat să le pui într-un coș alături de alte fructe, deoarece le pot deteriora. Este indicat să le lași pe blat 1-3 zile, separat de alte produse alimentare sau să le depozitezi în frigider în sertarul destinat fructelor. 

Ceapă 

Ceapa este sensibilă la umiditate și lumină, ceea ce înseamnă că frigiderul nu este un loc bun pentru depozitare, deoarece se va strica mai repede. Mai bine o pui într-un dulap sau în cămară. 

Citește și: Alimente pe care le poți consuma chiar și după ce au expirat 

Nuci 

Dacă nucile nu sunt depozitate în mod adecvat, uleiul lor devine rânced, iar acestea se pot strica. Majoritatea nucilor vor rezista în dulap aproximativ două săptămâni, dar te vei putea bucura pentru o perioadă mai lungă de timp de ele dacă le vei pune într-un recipient ermetic și ulterior le vei băga în frigider sau în congelator. 

Cartofi 

Tu unde depozitezi cartofii? Aceștia nu trebuie să fie păstrați la temperaturi sub 10 grade Celsius, deoarece temperatura rece transformă amidonul din compoziția lor în zahăr, adică le schimbă gustul și culoarea. Mai bine îi pui într-o ladă, într-o cameră sau într-un dulap răcoros. Dacă alegi să îi depozitezi într-o pungă, nu uita să-i faci câteva găuri pentru ca aerul să circule.  

Făină integrală

Spre deosebire de făina albă, cea integrală se poate strica mai repede. Pin urmare, aceasta trebuie păstrată într-un recipient ermetic în congelator, iar astfel te vei putea bucura de ea timp de câteva luni. Dacă nu ai spațiu în congelator, o poți depozita și în frigider.

Sursă foto: Shutterstock  



Recente

Idei practice pentru renovarea bucătăriei   spații mici, rezultate mari jpg
Rulada braziliana  Sursa foto shutterstock 192814724 jpg
Cum sa iti pastrezi parul hidratat iarna aceasta jpg
Cum să faci față petelelor dificile de pe plita pe gaz jpg
Rulouri de vinete cu alune  Sursa foto shutterstock 2418362253 jpg
femeie atragatoare tinuta iarna 789305 jpg
Rulada cu gem de capsuni  Sursa foto shutterstock 2387304579 jpg
Salata de vinete  Sursa foto shutterstock 300480098 jpg
Tort festiv alune de padure  Sursa foto shutterstock 2233352429 jpg
OUTFIT 625 1544 62 132 10 size large c v 1 compressed JPG
portrait beautiful woman jpg
e120a11231976f9c92c028516f0f81167b jpg
Tocanita de cartof dulce  Sursa foto shutterstock 2370838917 jpg
Menopauza ÔÇô un subiect prea put╠ªin discutat i╠én Roma╠énia jpg
CLICKPENTRUFEMEI wojtek mich ZGj0 IjgXdo unsplash jpg
Chifle cu gem de caise, Sursa foto shutterstock 2390464819 jpg
Imagine1 (1) jpg
ochelari de soare (8) jpg
Chiftelute de peste  Sursa foto shutterstock 1512309131 jpg
Painici sau conchas mexicane  Sursa foto shutterstock 1063093535 jpg