Unde depozitezi făina, dar merele? Îți spunem cum este cel mai bine!

Cel mai bună modalitate de a evita deteriorarea alimentelor este să le depozitezi corect. Tu unde pui roșiile, dar nucile sau merele când ajungi de la cumpărături? Îți spunem cum este bine! 

image

Putem fi tentați ca în momentul în care ajungem de la piață să depozităm toate alimentele în frigider. Ei bine, nu toate fructele și legumele se păstrează bine astfel. De pilă, locul roșiilor nu este aici. Acestea conțin o enzimă care se activează la temperaturi scăzute și strică aspectul roșiei, scrie „Redbook‟. Mai bine cumperi din piață roșii coapte și le lași într-un coș pe blatul din bucătărie. 

Mere

Pentru că merele conțin etilenă (un gaz care accelerează procesul de coacere), nu este indicat să le pui într-un coș alături de alte fructe, deoarece le pot deteriora. Este indicat să le lași pe blat 1-3 zile, separat de alte produse alimentare sau să le depozitezi în frigider în sertarul destinat fructelor. 

Ceapă 

Ceapa este sensibilă la umiditate și lumină, ceea ce înseamnă că frigiderul nu este un loc bun pentru depozitare, deoarece se va strica mai repede. Mai bine o pui într-un dulap sau în cămară. 

Citește și: Alimente pe care le poți consuma chiar și după ce au expirat 

Nuci 

Dacă nucile nu sunt depozitate în mod adecvat, uleiul lor devine rânced, iar acestea se pot strica. Majoritatea nucilor vor rezista în dulap aproximativ două săptămâni, dar te vei putea bucura pentru o perioadă mai lungă de timp de ele dacă le vei pune într-un recipient ermetic și ulterior le vei băga în frigider sau în congelator. 

Cartofi 

Tu unde depozitezi cartofii? Aceștia nu trebuie să fie păstrați la temperaturi sub 10 grade Celsius, deoarece temperatura rece transformă amidonul din compoziția lor în zahăr, adică le schimbă gustul și culoarea. Mai bine îi pui într-o ladă, într-o cameră sau într-un dulap răcoros. Dacă alegi să îi depozitezi într-o pungă, nu uita să-i faci câteva găuri pentru ca aerul să circule.  

Făină integrală

Spre deosebire de făina albă, cea integrală se poate strica mai repede. Pin urmare, aceasta trebuie păstrată într-un recipient ermetic în congelator, iar astfel te vei putea bucura de ea timp de câteva luni. Dacă nu ai spațiu în congelator, o poți depozita și în frigider.

Sursă foto: Shutterstock  



Recente

Tarta de afine  Sursa foto shutterstock 1806091114 jpg
clickpentrufemei (3) jpg
Chec cu dovlecei  Sursa foto shutterstock 110261372 jpg
2897 jpg
Cheesecake cu lamaie la pahar  Sursa foto shutterstock 464383022 jpg
wooden bowl with raw red long grain jasmine white rice rough background jpg
Clatite americane cu spanac  Sursa foto shutterstock 1956818695 jpg
Tort Raffaello  Sursa foto shutterstock 556387186 jpg
Poza de cover  Importanta asigurarii de calatorie in strainatate Ce trebuie sa stii inainte de a pleca Barbat, aeroport, coridor, laptop, rucsac jpg
Supa crema de spanac  Sursa foto shutterstock 1900603345 jpg
Cum sa selectezi telefoanele mobile pentru fotografii uimitoare ghid complet jpg
a bathing ape ss25 cele mai tari lansari de streetwear (1) jpg
Biscuiti cu cocos si crema de caramel  Sursa foto shutterstock 1315504178 jpg
clickpentrufemei ro imam kurniawan qoGdi3R3ekQ unsplash jpg
pexels heyho 6585753 jpg
Chiftele cu spanac  Sursa foto shutterstock 2025214406 jpg
shutterstock 2452382063 jpg
shutterstock 2277522461 (1) jpg
Mulțumim, Daniela, Emilia și Marian! (2) jpg
Beneficiile utilizării unui cap de manechin cu păr natural pentru practica de hairstyling jpg