Alimente pe care le poți consuma chiar și după ce au expirat

Este foarte important să verifici termenul de valabilitate al alimentelor, însă există câteva produse din cămara și din frigiderul tău pe care le poți consuma și la câteva zile după data de expirare. Iată care sunt! 

image

Am întocmit lista alimentelor pe care le poți consuma după datele de expirare de pe ambalaje. Ca totul să fie în regulă, ține cont să verifici, înainte de consum, gustul și mirosul preparatelor. De asemenea, asigură-te că aceste alimente au fost depozitate corect și la temperaturi corespunzătoare! 

Citește și: Alimente din cămară pe care trebuie să le păstrezi neapărat în frigider

Iaurt 

Dacă vei păstra iaurtul în frigider, la temperatura de 5°C, atunci îl poți consuma în siguranță chiar și la o săptămână după ce expiră termenul de valabilitate. Important este ca iaurtul să aibă aspect proaspăt și gust plăcut. 

Paste

Pastele cu ou, nefierte, care au fost ținute în frigider, într-un ambalaj închis, pot fi bune pentru consum între 7 și 10 zile, după data limită de utilizare de pe pachet. 

Lapte pasteurizat 

Laptele ambalat poate fi bun pentru consum până la 6 luni, chiar dacă este depozitat la temperatura camerei. Reține că odată deschis, laptele trebuie să fie ținut în frigider, maximum 1-2 săptămâni! 

Vezi și: Alimente care pot provoca dureri de cap. La unele nici nu te-ai fi gândit! 

Legume congelate 

Dacă vei depozita legumele corespunzător, la congelator, acestea pot fi consumate până la 10 luni, după data de expirare. Înainte să le mănânci, verifică dacă legumele sunt proaspete, fără urme decolorate sau cu pete uscate! 

Condimente

Codimentele își pot pierde din aromă, însă pot fi consumate chiar și după data de expirare. Important este ca acestea să aibă un miros plăcut și o textură proaspătă. 

Alte alimente pe care le poți consuma liniștit!  

  1. Făina integrală va fi bună pentru consum dacă este depozitată corespunzător, (la temperatura camerei 1-3 luni și la frigider 6-8 luni); 
  2. Cafea - un pachet de cafea va fi încă bun la 18 luni de la deschidere, dacă este păstrat la temperatura camerei. Boabele de cafea au o perioadă de valabilitate mai scurtă, de doar 2-4 luni. Cel mai bun mod de a păstra cafeaua pe termen lung este să o îngheți, deși există riscul să își piardă din aromă. 
  3. Orezul alb poate rezista cel mult 3 luni în cămara ta. 

Sursă foto: Shutterstock 



Recente

Briose cu mere  sursa foto shutterstock 1468526849 jpg
bicicleta, sala de fitness jpg
polipii pe colon jpg
Laptele cu mirodenii regleaza glicemia si digestia  Sursa foto shutterstock 1843827337 jpg
pesticide jpg
Piept de pui cu spanac  Sursa foto shutterstock 1880367337 jpg
Dexcom ONE Romania jpg
clickpentgrufemei ro jpg
Prajitura poloneza  Sursa foto shutterstock 1935242111 jpg
clickpentrufemei ro jpg
femeie în casă  foto   Shutterstock jpg
Deshidratare jpg
femeie ca o regină foto   Shutterstock jpg
mască de față  foto   Shutterstock jpg
Ginkgo biloba  Sursa foto shutterstock 1767278624 jpg
Fibrom uterin jpg
Mira jpg
Cozonac impletit  Sursa foto shutterstock 266611979 jpg
Minitarte aperitiv  Sursa foto shutterstock 43811440 jpg
Cum poți realiza bijuterii handmade unice jpg