Alimente pe care le poți consuma chiar și după ce au expirat

Este foarte important să verifici termenul de valabilitate al alimentelor, însă există câteva produse din cămara și din frigiderul tău pe care le poți consuma și la câteva zile după data de expirare. Iată care sunt! 

image

Am întocmit lista alimentelor pe care le poți consuma după datele de expirare de pe ambalaje. Ca totul să fie în regulă, ține cont să verifici, înainte de consum, gustul și mirosul preparatelor. De asemenea, asigură-te că aceste alimente au fost depozitate corect și la temperaturi corespunzătoare! 

Citește și: Alimente din cămară pe care trebuie să le păstrezi neapărat în frigider

Iaurt 

Dacă vei păstra iaurtul în frigider, la temperatura de 5°C, atunci îl poți consuma în siguranță chiar și la o săptămână după ce expiră termenul de valabilitate. Important este ca iaurtul să aibă aspect proaspăt și gust plăcut. 

Paste

Pastele cu ou, nefierte, care au fost ținute în frigider, într-un ambalaj închis, pot fi bune pentru consum între 7 și 10 zile, după data limită de utilizare de pe pachet. 

Lapte pasteurizat 

Laptele ambalat poate fi bun pentru consum până la 6 luni, chiar dacă este depozitat la temperatura camerei. Reține că odată deschis, laptele trebuie să fie ținut în frigider, maximum 1-2 săptămâni! 

Vezi și: Alimente care pot provoca dureri de cap. La unele nici nu te-ai fi gândit! 

Legume congelate 

Dacă vei depozita legumele corespunzător, la congelator, acestea pot fi consumate până la 10 luni, după data de expirare. Înainte să le mănânci, verifică dacă legumele sunt proaspete, fără urme decolorate sau cu pete uscate! 

Condimente

Codimentele își pot pierde din aromă, însă pot fi consumate chiar și după data de expirare. Important este ca acestea să aibă un miros plăcut și o textură proaspătă. 

Alte alimente pe care le poți consuma liniștit!  

  1. Făina integrală va fi bună pentru consum dacă este depozitată corespunzător, (la temperatura camerei 1-3 luni și la frigider 6-8 luni); 
  2. Cafea - un pachet de cafea va fi încă bun la 18 luni de la deschidere, dacă este păstrat la temperatura camerei. Boabele de cafea au o perioadă de valabilitate mai scurtă, de doar 2-4 luni. Cel mai bun mod de a păstra cafeaua pe termen lung este să o îngheți, deși există riscul să își piardă din aromă. 
  3. Orezul alb poate rezista cel mult 3 luni în cămara ta. 

Sursă foto: Shutterstock 



Recente

Ce alimente sunt ultraprocesate si cat de periculoase sunt  Sursa foto shutterstock 1425370253 jpg
masuta cafea jpg
Secretele unei fripturi perfecte (1) jpg
Cele mai comune greșeli în prepararea cafelei și cum sa le eviți jpg
Cadoul de Secret Santa pentru o colega de birou cum te incardezi intr un buget rezonabil jpg
Taietei cu legume  Sursa foto shutterstock 2300575485 jpg
shutterstock 670245910 jpg
Biscuiti cu alune  Sursa foto shutterstock 1666911769 jpg
namol  foto   Shutterstock jpg
pexels peterfazekas 1764089 jpg
Smoothie de mere si morcovi  Sursa foto shutterstock 2354224031 jpg
Salata de linte  Sursa foto shutterstock 2080651627 jpg
shutterstock 1312092965 jpg
shutterstock 2492769881 jpg
Fursecuri cu susan  Sursa foto shutterstock 1852921957 jpg
55bfd353 3536 4f24 97d1 719555bb9f9b jpg
Placinta ciobanului  Sursa foto shutterstock 261383545 jpg
Un aliment care pare saatos iti poate creste colesterolul  Sursa foto shutterstock 2287820521 jpg
clickpentrufemei ro parfum arabesc  jpg
Biscuiti fragezi  Sursa foto shutterstock 2074324606 jpg