Utilizări ingenioase ale oţetului de mere

1 76919 original jpg jpeg

Oţetul de cidru de mere a fost inclus de-a lungul vremii în rândul remediilor naturale. Iar astăzi se găseşte în dulapul din bucătăria multor oameni. Motivul? Oţetul de cidru de mere este sursă bogată de acizi organici şi antioxidanţi, care previn şi tratează diferite afecţiuni. Pe lângă acestea, oţetul mai are şi alte utilizări.

Apă de gură

Datorită acizilor naturali şi proprietăţilor antibacteriene, oţetul de cidru de mere poate înlocui cu succes apa de gură din comerţ. Oţetul neutralizează bacteriile care provoacă respiraţia urât mirositoare, prevenind astfel infecţiile.

Ai nevoie de:

-    20 ml oţet de cidru de mere

-    200 ml apă caldă

-    ½ lingură sare

Mod de preparare:

Pune oţetul şi sarea în apa caldă şi amestecă cu lingura. După ce te-ai spălat pe dinţi, clăteşte gura cu soluţia obţinută (dimineaţa şi seara).

Balsam pentru păr

Vitaminele şi mineralele care se găsesc în oţetul de cidru de mere este perfecte pentru redarea strălucirii pierdute a părului. În plus, reduce încreţirea şuviţelor şi previne probleme ca mătreaţa şi pierderea excesivă a podoabei capilare.

Amestecă două linguri de oţet de cidru de mere cu o lingură de ulei de măsline şi 100 ml de apă. Clăteşte părul după şamponare cu soluţia obţinută, începând de la rădăcini şi până la vârfuri.  Las-o să acţioneze 20 de minute, după care clăteşti cu apă aproape călduţă.

Dezinfectant

Dacă nu vrei să foloseşti produse din comerţ din cauza conţinutului ridicat de substanţe chimice, optează pentru oţetul de cidru de mere, care este un foarte bun dezinfectant. În plus, are proprietăţi antibacteriene şi antiseptice, eliminând microbii de pe suprafeţele din casă. Poate fi folosit pe: cadă şi cabina de duş, chiuvetă şi aragaz, parchet, mobilier din lemn, uşi şi ferestre.

Pune într-un vas 3 linguri de oţet de cidru de mere cu o lingură de ulei esenţial de lămâie şi 200 ml apă. Amestecă în apă şi apoi pune-o într-o sticlă cu pulverizator. Pulverizează pe zona pe care vrei s-o cureţi, lasă soluţia să acţioneze 3-5 minute, după care ştergi cu o cârpă curată.

Oţetul de cidru de mere conţine şi o cantitate mare de vitamine şi minerale şi din acest motiv se regăseşte printre ingredientele produselor cosmetice, produselor de curăţare şi în multe altele.

Credit foto: www.steptohealth.com