Vinul roşu îmbunătăţeşte viaţa sexuală

1 78952 original jpg jpeg

Beneficiile consumului moderat de vin sunt un subiect controversat. Grămezile de studii pe tema beneficiilor vinului asupra sănătăţii umane nu pot să infirme, totuşi, contraefectele pe care le are consumul de alcool şi pe care le ştie toată lumea. În privinţa consumului de alcool, se ştie. Cel mai bine e să te abţii. dar situaţiile sociale imoun uneori consumul de alcool. Ca să nu mai spunem că vinul e o normă socialmente acceptată.

Unii jură pe roşu că sunt băutori ocazionali. Dintre toate băuturile alcoolice, vinul e de departe cel mai uşor de acceptat atât din punct de vedere medical, cât şi din punct de vedere social. Vinul roşu are beneficiile lui, atunci când e băut cu măsură. Vinul roşu are un impact bun asupra sănătăţii bărbaţilor, dar puţine sunt studiile care pot să bage mâna în foc atunci când e să comunice despre impactul vinului roşu asupra sănătăţii femeilor. Bineînţeles, că asupra inimii, vinul roşu are aceaşi efect şi la femei, şi la bărbaţi. Un studiu publicat în The Journal of Sexual Medicine din 2009 explorează relaţia dintre ingestioa de vin roşu şi funcţia sexuală la femeile sănătoase, care nu suferă de disfuncţii sexuale.

Lubrifierea e mai bună

Studiul a inclus 798 de femei cu vârste cuprinse între 18 şi 50 de ani, împărţite în trei grupe. Prima grupă a inclus femei care au băut unul sau două pahare de vin roşu în fiecare zi. Al doilea grup a inclus femei care nu au băut nici o băutură alcoolică. Al treile agrup a inclus femei care au depăşit cele două pahare de vin admise zilnic, din punct de vedere medical. Apoi, participantele au fost rugate să completeze chestionarul privitor la Indexul Funcţiei Sexuale Feminine şi să spună, în acelaşi timp, cât alcool au consumat. 

Rezultatele au arătat că femeile care au băut vin roşu cu moderaţie au avut un index al funcţiei sexuale feminine mai ridicat decât al non-băutoarelor şi al excesiv-băutoarelor. De asemenea, a fost reţinut faptul că atât dorinţa sexuală, cât şi lubrifierea au fost superioare celorlalte două grupe. În acelaşi timp, nu au fost observate diferenţe semnificative în ce priveşte atingerea orgasmului, durerea sau satisfacţia generală. Cu toate astea, studiul insistă pe ideea că puţin vin roşu ar îmbunătăţi funcţia sexuală.

În acelaşi timp, lucru pe care autorii studiului ţin să-l remarce, a fost faptul că femeile au foat toate italience. Cercetătorii n-au habar cum ar reacţiona femei din alte ţări, cu alt dat genetic şi cultural la cele două pahare de vin roşu acceptate zilnic.

Cu alte cuvinte, dacă ai probleme cu libidoul sau cu excitarea, vorbeşte cu medicul tău. Nu, nu ca să-ţi înlocuieşti iubitul, ci ca să vezi dacă ai voie să bei vin.