Vinul roşu previne apariţia acestor afecţiuni

1 76141 original jpg jpeg

Noile cercetări arată că prin consumul moderat de vin roşu poate fi prevenit accidentul vascular cerebral, diabetul zaharat de tip II şi cancerul. Principalul său ingredient activ, resveratrolul, scade riscul de îmbătrânire celulară şi alte efecte negative cauzate de radicalii liberi. În plus, vinul roşu conţine vitamine şi minerale care susţin funcţionarea corectă a sistemelor principale ale organismului.

Vinul roşu este o băutură alcoolică care a făcut parte din sute de culturi timp de secole în întreaga lume. Este frecvent consumat în timpul sărbătorilor şi ocaziilor speciale. Cu toate acestea, mulţi oameni preferă să bea un pahar de vin roşu la masa de prânz sau la cină, în special în Europa de Sud.

În ultimul timp, vinul roşu a devenit foarte popular, nu numai pentru gustul său, ci şi pentru substanţele nutritive pe care le conţine şi care sunt benefice pentru sănătate. Află de ce este recomandat să se bea zilnic un pahar de vin roşu:

Previne obezitatea

Datorită antioxidanţilor pe care-i conţine, vinul roşi are capacitatea de a activa ao anumită genă care împiedică formarea de noi celule grase. Iar antioxidanţii, împreună cu efectul detoxificant, reduc riscul de obezitate şi favorizează pierderea în greutate.

Elimină bacteriile din gură

Dacă bei un pahar mic cu vin roşu zilnic, previi problemele dinţilor şi gingiilor. Datirită proprietăţilor antimicrobiene, bcteriile sunt eliminate din gură, prevenind astfel respiraţia urât mirositoare şi infecţiile.  

Previne afecţiunile cardiovasculare

Un pahar cu vin roşu zilnic pentru femei – două pentru bărbaţi – reduce riscul de a dezvolta afecţiuni cardiovasculare, care sunt provocate de nivelul ridicat de colesterol rău şi de hipertensiune. În plus, antioxidanţii care se găsesc în vin previn oxidarea lipidelor din artere şi menţin elasticitatea, îmbunătăţind circulaţia sangvină.

Protejează pielea de soare

Vinul roşu este sursă de flavonoide,  compuşi cristalini care protejează pielea de efectele negative ale razelor soarelui.

Previne depresia şi stresul

Prin consumul de vin roşu este stimulată producţia hormonilor - serotonină şi endorfină - compuşi care induc sentimentul de fericire. De asemenea, antioxidanţii scad secreţia cortizolului şi îmbunătăţesc starea de dispoziţie, combătând stresul şi depresia.

:



Recente

Inele cu crema si fructe  Sursa foto shutterstock 2038354217 jpg
Obiceiuri sanatate  Sursa foto shutterstock 2175402793 jpg
Budinca de vanilie  Sursa foto shutterstock 1036373248 jpg
shutterstock 2281365969 jpg
Procesul creativ de la idee la un parfum unic jpg
Tradiții și tendințe în aranjamentele de flori pentru Ziua Îndrăgostiților jpg
Cannelloni umpluti  Sursa foto shutterstock 590881370 jpg
Cremsnit cu frisca  Sursa foto shutterstock 1063592393 jpg
shutterstock 635432609 jpg
ustensile bucătărie  foto   Shutterstock jpg
shutterstock 2470101607 jpg
Paste cu pui si ciuperci  Sursa foto shutterstock 2228548909 jpg
Infuzie slabit  Sursa foto shutterstock 2503383545 jpg
Iisus  foto   Shutterstock jpg
megahn si harry jpg
shutterstock 1780811849 jpg
shutterstock 96238280 jpg
Gripa sezoniera  3 simptome care te trimit la camera de garda  Sursa foto shutterstock 2086092904 jpg
Briose cu crema de vanilie si fistic  Sursa foto shutterstock 190481408 jpg
pyjamas jpg