Vinul roşu previne apariţia acestor afecţiuni

1 76141 original jpg jpeg

Noile cercetări arată că prin consumul moderat de vin roşu poate fi prevenit accidentul vascular cerebral, diabetul zaharat de tip II şi cancerul. Principalul său ingredient activ, resveratrolul, scade riscul de îmbătrânire celulară şi alte efecte negative cauzate de radicalii liberi. În plus, vinul roşu conţine vitamine şi minerale care susţin funcţionarea corectă a sistemelor principale ale organismului.

Vinul roşu este o băutură alcoolică care a făcut parte din sute de culturi timp de secole în întreaga lume. Este frecvent consumat în timpul sărbătorilor şi ocaziilor speciale. Cu toate acestea, mulţi oameni preferă să bea un pahar de vin roşu la masa de prânz sau la cină, în special în Europa de Sud.

În ultimul timp, vinul roşu a devenit foarte popular, nu numai pentru gustul său, ci şi pentru substanţele nutritive pe care le conţine şi care sunt benefice pentru sănătate. Află de ce este recomandat să se bea zilnic un pahar de vin roşu:

Previne obezitatea

Datorită antioxidanţilor pe care-i conţine, vinul roşi are capacitatea de a activa ao anumită genă care împiedică formarea de noi celule grase. Iar antioxidanţii, împreună cu efectul detoxificant, reduc riscul de obezitate şi favorizează pierderea în greutate.

Elimină bacteriile din gură

Dacă bei un pahar mic cu vin roşu zilnic, previi problemele dinţilor şi gingiilor. Datirită proprietăţilor antimicrobiene, bcteriile sunt eliminate din gură, prevenind astfel respiraţia urât mirositoare şi infecţiile.  

Previne afecţiunile cardiovasculare

Un pahar cu vin roşu zilnic pentru femei – două pentru bărbaţi – reduce riscul de a dezvolta afecţiuni cardiovasculare, care sunt provocate de nivelul ridicat de colesterol rău şi de hipertensiune. În plus, antioxidanţii care se găsesc în vin previn oxidarea lipidelor din artere şi menţin elasticitatea, îmbunătăţind circulaţia sangvină.

Protejează pielea de soare

Vinul roşu este sursă de flavonoide,  compuşi cristalini care protejează pielea de efectele negative ale razelor soarelui.

Previne depresia şi stresul

Prin consumul de vin roşu este stimulată producţia hormonilor - serotonină şi endorfină - compuşi care induc sentimentul de fericire. De asemenea, antioxidanţii scad secreţia cortizolului şi îmbunătăţesc starea de dispoziţie, combătând stresul şi depresia.

:



Recente

Idei practice pentru renovarea bucătăriei   spații mici, rezultate mari jpg
Rulada braziliana  Sursa foto shutterstock 192814724 jpg
Cum sa iti pastrezi parul hidratat iarna aceasta jpg
Cum să faci față petelelor dificile de pe plita pe gaz jpg
Rulouri de vinete cu alune  Sursa foto shutterstock 2418362253 jpg
femeie atragatoare tinuta iarna 789305 jpg
Rulada cu gem de capsuni  Sursa foto shutterstock 2387304579 jpg
Salata de vinete  Sursa foto shutterstock 300480098 jpg
Tort festiv alune de padure  Sursa foto shutterstock 2233352429 jpg
OUTFIT 625 1544 62 132 10 size large c v 1 compressed JPG
portrait beautiful woman jpg
e120a11231976f9c92c028516f0f81167b jpg
Tocanita de cartof dulce  Sursa foto shutterstock 2370838917 jpg
Menopauza ÔÇô un subiect prea put╠ªin discutat i╠én Roma╠énia jpg
CLICKPENTRUFEMEI wojtek mich ZGj0 IjgXdo unsplash jpg
Chifle cu gem de caise, Sursa foto shutterstock 2390464819 jpg
Imagine1 (1) jpg
ochelari de soare (8) jpg
Chiftelute de peste  Sursa foto shutterstock 1512309131 jpg
Painici sau conchas mexicane  Sursa foto shutterstock 1063093535 jpg