Vrei o curte de vis? TOP 3 lucruri în care trebuie să investești

Dacă locuiești la casă, știi deja că îngrijirea curții presupune timp, muncă și bani. Există firme care oferă servicii de îngrijire a curții, însă pot fi foarte costisitoare.

image

Te poți ocupa și singură de întreținerea curții tale, dacă alegi ustensilele și aparaturile potrivite. Ele pot fi o investiție mare, însă pe parcurs vei vedea că merită, deoarece scurtează timpul și scad dificultatea activităților. Există câteva lucruri la care trebuie să fii atentă și în care trebuie să investești. 

Iată 3 lucruri de care să ții cont pentru o curte ca în reviste

  • Proiectul și amenajarea 

Chiar dacă ai o viziune cu privire la amenajarea curții tale, de multe ori e greu să o pui în practică. Fie că ai o curte mare sau mică, trebuie să ții cont de anumite proporții în ceea ce privește spațiul ce urmează a fi amenajat. Cel mai bun sfat este să apelezi la un specialist, care îți poate transpune viziunea în realitate. Dacă ai o curte mică, un designer de peisagistică te poate ajuta să utilizezi tot spațiul pe care îl ai la dispoziție, prin calcularea proporțiilor și integrarea armonioasă a elementelor dorite de tine. Iar dacă ai o curte mare, un designer îți poate da sfaturi despre cum să creezi un spațiu practic și aspectuos. Astfel de servicii pot părea o investiție mare, însă este important ca startul să fie unul bun. 

  • Aparatura și ustensilele 

Fie că te ocupi singură sau nu de curtea ta, există ustensile fără de care o curte nu poate fi îngrijită. Este de preferat să investești de la bun început în produse de calitate, deoarece ele au durata de viață mai mare și ușurează munca celui care le utilizează. Dacă ai gazon, ai nevoie, desigur, de o mașină de tuns iarba. De exemplu, poți alege o mașină de tuns iarba Husqvarna de pe Belgarden.ro, în funcție de bugetul și nevoile tale. Mașinile de tuns iarba sunt o investiție destul de mare dacă alegi una de calitate, dar cu siguranță preferi una care face o treabă bună și trece testul timpului. În rest, foarfecele, cleștii și restul ustensilelor nu presupun un cost mare, dar e necesar să le deții. Un sfat bun ar fi să îți achiziționezi seturi de ustensile pentru curte gata grupate, ca să nu omiți ceva important. 

  • Irigarea și tratarea 

Udarea spațiului verde și tratarea lui cu soluții este secretul unei curți cu adevărat înfloritoare. Vremea și poluarea sunt factori asupra cărora nu avem control și influențează spațiile exterioare. 

În ceea ce privește irigarea, trebuie să ții cont de mărimea curții. Dacă ai o curte mică, cu siguranță te descurci să uzi spațiul verde manual, fără prea mari eforturi. Însă, dacă ai o curte mare, este de preferat să investești într-un sistem de irigare automatizat. Astfel vei fi sigur că spațiul tău verde este udat constant și suficient.

În privința tratării plantelor, trebuie să ai grijă ca soluțiile utilizate pentru stropire să fie diluate corect, ca să nu obții un efect invers decât cel dorit. Respectă instrucțiunile de pe ambalaj sau indicațiile de la fitofarmacist și rezultatul va fi unul minunat. 

Așadar, pentru o curte de vis trebuie să ai grijă la lucrurile care contează. Un design potrivit și o îngrijire adecvată sunt lucrurile de bază de care trebuie să ții cont. Irigarea și tratarea sunt de asemenea părți fundamentale în întreținerea spațiului verde. Nu în ultimul rând, investește în aparatură și ustensile de calitate, pentru a cosmetiza curtea simplu și frumos. 

Sursa foto: unsplash.com 



Recente

cum sa alegi bijuteriile jpg
5 lucruri pe care sa le faci dupa ce ai aflat ca esti insarcinata jpg
faza de platou in procesul de slabire jpg
Sendvisuri de biscuiti cu crema de nuca  Sursa foto shutterstock 1035678472 jpg
clickpentrufemei ro jpg
ClickPentruFemei (1) (19) jpg
Nu e ciocolata dar activeaza hormonul fericirii  Sursa foto  shutterstock 1922207963 jpg
dieta jpg
mituri despre sanatatea femeilor jpg
oua umplute jpg
Cum sa aplici parfumul  Sursa foto shutterstock 1927700651 jpg
telefonul mobil este un obiect murdar jpg
Paste cu pui si spanac  Sursa foto shutterstock 670024192 jpg
Melodia aceasta reduce anxietatea  Sursa foto shutterstock 2228634261 jpg
casa din Londra jpg
Tort cu biscuiti de cacao  Sursa foto shutterstock 274006559 jpg
Budinca apertiv  Sursa foto shutterstock 1530143996 jpg
Bautura care alunga insomnia  Sursa foto shutterstock 544190740 jpg
trifoi  jpg
Muște jpg