Ce alimente să eviți când te confrunți cu dureri în gât

Când te confrunți cu dureri în gât, este bine să eviți aceste alimente ce îți pot cauza și mai mult disconfort. 

image

Durerile în gât pot să apară din cauza aerului poluat expirat sau pot fi provocate de substanțele chimice și de fumat. De asemenea, alcoolul și consumul de alimente condimentate favorizează aceste iritații.

Astfel de dureri sunt des întâlnite când iarna se instalează și pot cauza disconfort la înghițirea alimentelor și băuturilor. De aceea, pe lângă tratamentul prescris de medic și remediile naturiste ce merită să fie încercate, ia în calcul să elimini, în această perioadă, din dietă următoarele alimente, ce îți pot irita și mai mult gâtul. 

Citrice

În ciuda faptului că aceste fructe conțin vitamina C, care este excelentă la prevenirea răcelilor, citricele sunt acide și pot accentua durerile în gât. Așadar, de preferat este să mănânci lămâi, portocale și grapefruit după ce durerea dispare sau să consumi câteva picături de suc de citrice puse în apă caldă cu miere sau în ceai. 

Vezi și: 7 probleme de sănătate care pot fi tratate cu lămâie, sare și piper

Alte alimente acide 

Pe lista alimentelor acide ce pot fi iritante pentru gât se află și sucul de roșii, sucurile carbogazoase, carnea procesată, alimentele de tip fast-food, cartofii prăjiți și prăjelile, în general. De asemenea, evită să consumi acum: nuci, arahide și ardei iute. 

Citește și: Roșu în gât la copii. Cauze, simptome și tratament

Gustări crocante 

Chipsurile, covrigii, covrigeii și biscuiții îți pot irita și mai mult gâtul, pentru că aceste gustări sunt mai greu de înghițit. Alimentele cu textura moale pot fi mai potrivite, de aceea, dacă ai poftă de biscuiți, consumă-i în combinație cu lapte sau ceai cald. 

Legume crude 

Batoanele crude de morcovi și țelină pot fi sănătoase, însă îți pot irita gâtul. De aceea, o variantă mai bună este să consumi astfel de legume în supe, ciorbe sau sub formă de piure. 

Sursă foto: Shutterstock