Ce este bine să plantezi în luna septembrie, când temperaturile încep să scadă

Începutul toamnei este foarte important pentru grădina ta. În luna septembrie se pot planta o mulțime de flori, verdețuri și legume, deoarece temperatura permite acest lucru. Profită de această perioadă și adaugă un plus de frumusețe grădinii tale! 

image

Când vara se sfârșește, iar temperaturile nu mai sunt atât de ridicate, este momentul ideal pentru a-ți pregăti grădina pentru recolta din anul următor.

În primul rând, grădina are nevoie de o curățare temeinică, așa că pentru început îți recomandăm să smulgi plantele de care nu mai ai nevoie acum. Odată ce ai făcut acest lucru, este bine să te informezi ce este bine să plantezi în această perioadă, iar apoi să treci la treabă. Noi te ajutăm și îți oferim câteva idei. Descoperă-le în rândurile de mai jos! 

Citește și: Cum să plantezi legumele în grădină ca să ai recolte bune. Ce nu trebuie alăturat niciodată 

Ce este bine să plantezi în septembrie 

Printre legumele pe care le poți planta în luna septembrie se numără:

Ceapa - Dacă vei planta în septembrie ceapă, la primăvară te vei putea bucura de ceapă verde, pe care o poți culege din grădina proprie. 

Spanac - Cheia succesului în cultivarea spanacului este să adaugi solului, pentru început, un compost de bună calitate. Poți recolta frunze de spanac în decurs de 6 și până la 10 săptămâni de la plantare. 

Ridichile crescute toamna pot fi mai mari și mai bune, decât cele de primăvară. Când le plantezi, asigură-te că le poziționezi într-o zonă cu soare, în sol umed, bine drenat. 

Usturoi - Cultivarea usturoiului durează, deoarece are nevoie de un sezon lung pentru a crește, așadar însămânțarea în luna septembrie îți va asigura o recoltă mai mare și mai bună. Durează aproximativ 10 luni de la plantare și până la recoltă. 

Ce verdețuri poți să plantezi în septembrie 

În această perioadă a anului, solul este cald, vremea rece, iar umiditatea din pământ ajută verdețurile să crească. Există unele condimente și verdețuri care cresc mai bine toamna, printre care: coriandru, salata rucola, dar și salata verde. 

Bine de știut:  Salata se plantează cel târziu în prima jumătate a lunii septembrie.

Ce flori poți să plantezi în septembrie 

Vezi și: Florile care iubesc să fie sădite toamna 

Toamna este momentul ideal pentru a planta flori de care să te bucuri la începutul anului următor. În grădină poți să adaugi: panseluțe, lalele, zambile, dar și narcise. 

Sursă foto: Shutterstock