Copii aruncați de pe acoperiș - un obicei care aduce noroc în India

Părinții își doresc pentru copiii lor tot ce-i mai bun pe lume, motiv pentru care ar face orice ca nou-născutul lor să aibă parte de tot norocul posibil. Chiar să-i arunce de pe un acoperiș?

image

Ritualuri care aduc noroc există peste tot în lume, mai ales când vine vorba despre copii. De pildă, în Turcia se acoperă făină cărarea din părul nou-născuților și sprâncenele. De ce se face așa ceva? Ca cel mic să aibă parte de o viață îndelungată. În India, însă, ceva mai periculos are loc. Copiii mici sunt aruncați de pe acoperițul tempului, acesta fiind un obicei care aduce noroc celor mici.

În anumite părți ale Indiei, aruncatul copiilor de pe acoperiș nu e destinat nou-născuților, ci doar copiilor mici de până la 2 ani, ne informează Daily Mail. Practicat de populațiile hinduse și musulmane, mai ales în zonele din India Maharashtra și Karnataka, acest ritual controversat datează de decenii întregi.

Conform obiceiului, prinderea copilului nu este doar o veste bună pentru cel mic, dar și un indiciu că acesta va avea noroc în tot restul vieții lui și familia lui se va bucura de prosperitate. În ciuda intenției celor care practică asemenea tradiție, aruncarea unui copil de pe un acoperiș este cât se poate de riscantă. În 2009, o agenție guvernamentală din India s-a opus unui ademenea risc pentru cineva atât de neajutorat ca un copil mic.

The New York Times susține că aruncare copilului de pe acoperiș a început acum câteva sute bune de ani, într-o perioadă în care mortalitate infantilă era extrem de ridicată. Legenda spune că un sfânt i-a sfătuit pe părinți să facă un altar de pe care să fie aruncați cei mici. În timpul acestui gest de credință oarbă, apare un cearceaf care să prindă copilul în cădere. De-a lungul timpului, tradiția a evoluat, iar viitorii părinți promiteau aruncarea copilului lor în schimbul nașterii unui copil sănătos.

Cum era de așteptat, copiii mai mici de 2 ani nu acceptă să fie aruncați în aer, se zbat și plâng din toți rărunchii. Cum spuneam, în 2009, o agenție guvernmentală a investigat tradiția și a interzis obiceiul din vechi strămoși. În prezent, doar în anumite zone din India se mai practică asemenea tradiție controversată.  

Foto - Shutterstock



Recente

Cum sa fii confortabila si rafinata in sezonul rece TOP piese vestimentare care NU pot lipsi din garderoba ta! jpg
tipuri de nasturi jpg
Anca Alungulesei silueta jpg
sfaturi parinte copil shutterstock 1318903208 jpg
cateva detalii importante la alegerea vasului de wc  1654350490 jpg
caserole catering din polistiren snick ambalaje jpg
De ce este extrem de important să îți usuci mâinile după spălare, foto shutterstock jpg
Cele mai utile electrocasnice descopera aparatura esentiala pentru o casa moderna jpg
Ce include revizia periodica a masinii si cand ar trebui sa o faci jpg
input jpg
Kiwi, foto shutterstock jpg
Ce băutură caldă şi delicioasă îţi reduce colesterolul   Sursa foto Pixabay jpg
amantă personalități moarte  sursa foto   Shutterstock jpg
Lupta impotriva virusurilor   Alimente care iti vor proteja sistemul imunitar jpg
Un nou trend pe TikTok  Banda izolatoare pentru un somn mai bun   Sursa foto Shutterstock jpg
Ce tip de sport se potriveste zodiei tale   Sursa foto Shutterstock jpg
Coafuri la modă în toamna lui 2022   Sursa foto Shutterstock jpg
Cum poti porni un business in industria de beauty sfaturi si trucuri pretioase jpg
Eva Pavel Catalin Botezatu jpg
labute patrupezi plimbare foto shutterstock 1530537530 jpg