Semnificaţia celor mai populare obiceiuri de nuntă. Din ce tradiţie a apărut aruncarea buchetului
Nu este de mirare de ce avem atât de multe tradiții legate de căsătorie. De-a lungul timpului, datinile mai multor culturi din lume s-au transformat şi au devenit populare. Descoperă cum au apărut cele mai interesante dintre acestea!
Unele tradiţii vechi mai sunt încă practicate în prezent, în timp ce altele au evoluat şi au devenit de nerecunoscut. De exemplu, în Evul Mediu, mirele trebuia să-și țină mâna liberă cu sabia pentru a-i respinge pe alţi pețitori. Este una dintre acele tradiții care au evoluat de-a lungul anilor. În unele părţi ale lumii, aceasta s-a transformat în practica din timpul slujbei de căsătorie de a întreba dacă cineva se opune unirii însurăţeiilor.
De ce se poartă perle la nuntă?
Multe mirese poartă perle la nuntă. Știai că aceste simboluri de nuntă sunt menite să poarte noroc? În Italia, perlele aduc ghinion, cu excepția cazului în care sunt piatra ta în funcţie de ziua de naștere.
Vezi şi: Află ce piatră semipreţioasă îţi aduce noroc, în funcţie de zodie
Motivul trecerii miresei peste prag
Obiceiul de a trece mireasa peste pragul uşii s-a păstrat pentru a o proteja de spiritele rele. Acestea par a fi o temă comună la nunți. Provenite din Roma antică, casele erau suspectate că purtau spiritele furioase ale celor care au locuit acolo înainte ca noul cuplu să se mute. Trecerea miresei peste prag o ferea de furia acestor spirite.
Cum a apărut tradiţia aruncării buchetului
Obiceiurile antice, menite să aducă noroc mirilor, includeau ruperea unei bucăți din rochia miresei după terminarea ceremoniei de căsătoriei. Practica s-a schimbat, iar în zilele noastre, a ajuns sub forma practicii de aruncare a buchetului către fetele de măritat prezente la nuntă, dar şi a celei ca mirele să arunce jartiera tinerilor invitaţi neînsuraţi.
Semnificaţia obiectelor împrumutate
La gătirea miresei, există obiceiul să i se dea un accesoriu vechi sau purtat la o altă nuntă, un altul împrumutate şi unul de culoare albastră. Puţini cunosc simbolistica acestora. Primele sunt menite să mențină cuplul conectat cu rădăcinile lor şi cu comunitatea, prietenii sau rudele. Cel albastru este întruchiparea loialităţiişi iubirii.
Statistici interesante despre căsătorie
- Nunta cea mai lungă a durat 91 de ani și 12 zile
- 12,2 milioane de dolari a costat cea scumpă rochie de mireasă din lume. Designerii Martin Katz și Renee Strauss au creat această rochie. Avea diamante în valoare de 150 de carate.
- Cuplurile căsătorite fac sex de 68,5 ori pe an
- Perechile cu vârste între 28 și 32 de ani care se căsătoresc au şanse să rămână împreună pe termen lung
- Au căsnicii mai bune cei care petrec mai mult de 5 ore pe săptămână împreună