Cum sa ai grija de parul tau toamna

Vara tocmai s-a incheiat, iar acesta este momentul ideal sa iti pui parul pe primul loc. Daca, pana acum, te-ai dedicat vacantelor, te-ai daruit soarelui si valurilor, relaxarii si prietenilor, acum este timpul in care iti acorzi ragazul de a te reaseza intr-o rutina benefica.

image

Sigur, pielea sarutata de soare si parul mangaiat de adierea vantului sunt frumoase, insa, cel mai probabil, amandoua au nevoie acum de hidratare si ingrijire suplimentara.

De fapt, in timpul verii si al sarbatorilor, se intampla uneori sa iti neglijezi parul, sau sa-l ingrijesti gresit, pentru a  te regasi apoi apoi, cu parul uscat, fragil si decolorat de la soare si sare. De parca nu ar fi de ajuns, odata cu venirea toamnei, caderea acestuia creste, mai ales la momentul spalarii si uscarii. Daca chiar nu-ti place ideea de a alerga la coafor pentru o tunsoare drastica, nu-ti face griji, din fericire exista solutii noninvazive.

Ingrijirea parului tau toamna este esentiala, pentru ca se reduc agresiunile de vara de la razele UV, vant, clor, mare, agrafe si esarfe. Daca adaugam pierderea sezoniera, care provoaca adesea disconfort, intelegem de ce este esential, tocmai in aceasta perioada, sa acordam toata atentia posibila parului, printr-o rutina de frumusete atenta si consecventa.

1. Atentie la styling

image

Limiteaza utilizarea uscatorului de par si, cand il folosesti, protejeaza-te, tinandu-l la o distanta de scalp si la o temperatura nu prea ridicata, pentru a nu deteriora si mai mult parul. Daca este posibil, evita placile de indreptat, curlingul sau alte instrumente agresive. Daca acest lucru nu este posibil, aplica intotdeauna un produs de protectie impotriva caldurii. O alta varianta foarte buna pentru a iti stiliza parul fara sa il agresezi este o perie rotativa, pe care o poti cumpara de la orice magazin de electronice si electrocasnice, daca nu ai deja una.

2. Foloseste produsele potrivite

Primul pas incepe la dus, alegand un sampon si un balsam potrivite pentru nevoile si caracteristicile parului tau, dar care sunt delicate si hranitoare. Evita produsele cu ingrediente agresive, cum ar fi parabenii si sulfatii. Acesti agenti tensioactivi spumanti pot fi daunatori pentru sanatatea parului, determinand uscarea si deteriorarea acestuia. In schimb, alege produsele cu ingrediente naturale si organice, precum uleiurile esentiale, extractele de plante sau vitaminele.

3. Foloseste masti si tratamente hidratante

Nu uita sa oferi parului tau o ingrijire suplimentara, cum ar fi mastile de par sau tratamentele speciale. Aceste produse pot ajuta la regenerarea si refacerea parului, redandu-i stralucirea si vitalitatea. Mastile de par pot fi facute acasa sau pot fi achizitionate din magazinele de produse cosmetice. Acestea contin ingrediente nutritive care ajuta la hidratarea si hranirea parului. De exemplu, mastile pentru par pot contine uleiuri naturale, cum ar fi uleiul de cocos sau uleiul de argan, care sunt cunoscute pentru proprietatile lor de hidratare, depinde de tine ce preferi.

4. Hraneste din interior.

Pentru a avea un par frumos si sanatos, iti recomandam sa te concentrezi pe o alimentatie completa si echilibrata, bogata inproteine, saruri minerale si vitamine antioxidante, in special E, cea mai potrivita pentru contracararea caderii parului. In plus, ai grija sa bei suficienta apa, cel putin 2 litri pe zi, caci hidratarea incepe din interior.

Daca medicul sau specialistul in beauty iti recomanda un mai mare aport de nutrienti, poti lua in calcul si ajutorul unui supliment alimentar specific pentru par. Remediile excelente disponibile in farmacii sunt produsele care contin formule echilibrate de aminoacizi,  minerale, antioxidanti.

Nu iti face griji, exista solutii pentru parul tau chiar daca vara aceasta l-ai neglijat intr-o masura mai mica sau mai mare. Totul este sa fii constanta in rutina de ingrijire si, daca simti ca nu ai suficente infromatii sau ca eforturile tale nu au rezultatele dorite, sa soliciti sfatul unui specialist.

Sursa: Jill Burrow, www.itgalaxy.ro



Recente

Rulada cu nuci si scortisoara  Sursa foto shutterstock 1679665513 jpg
slabit jpg
detergent de spalat rufe jpg
fasole alba uscata jpg
Supa rece de legume, Sursa foto shutterstock 668899363 jpg
Cafea sau ceai  Sursa foto shutterstock 2195838791 jpg
imbatranirea prematura este accelerata de felul in care bei apa jpg
Prajitura cu scortisoara  Sursa foto shutterstock 1038045298 jpg
Lasagna cu spanac  Sursa foto shutterstock 362034866 jpg
Exercitii Pilates care iti subtiaza talia  Sursa foto shutterstock 610194995 jpg
ulei de masline jpg
Poza de cover  Care sunt principalele aspecte intalnite la copiii cu tulburare de spectru autist  Iata ce trebuie sa cunosti despre acestea! Copil cu TSA, terapeut, cabinet jpg
gradinarit  jpg
Gogosi cu mas si scortisoara  Sursa foto shutterstock 318892187 jpg
Felul in care dormi conteaza jpg
Ce provoaca manacarimi ale pielii  Sursa foto shutterstock 1169648437 jpg
Placinta cu spanac si branza  Sursa foto shutterstock 1074532910 jpg
pisică albă  foto   Shutterstock jpg
Briose cu mere  sursa foto shutterstock 1468526849 jpg
bicicleta, sala de fitness jpg