Reguli de îngrijire pentru părul cărunt în perioada verii. Așa îți protejezi podoaba capilară!

Îngrijirea părului cărunt în perioada verii necesită multă atenție. Temperaturile ridicate, precum și contactul cu diferite substanțe îl pot deteriora, așa că iată ce trebuie să faci astfel încât să te bucuri de un păr sănătos și frumos! 

image

La fel ca părul blond, brunet, roșcat sau șaten și cel cărunt are nevoi diferite în funcție de sezon. De pildă, în perioada verii, temperaturile ridicate, clorul din piscine, apa sărată din mare și umiditatea își pot pun amprenta asupra podoabei tale capilare, lăsându-ți părul deteriorat, lipsit de strălucire și hidratare. Din fericire, există câteva trucuri la care poți apela astfel încât să nu te confrunți cu aceste probleme. 

Cum se îngrijește vara părul cărunt 

Părul poate să aibă de suferit din cauza razelor ultraviolete (UV), în special cel cărut, care este vulnerabil la soare. „Melanina din părul nostru îl protejează de soare, dar părul cărunt are puțină melanină sau deloc‟, spune specialistul Brandie Devillier, pentru „Best Life‟. Expertul te sfătuiește ca în această perioadă să folosești ulei pentru păr cu protecție UV și să încerci să porți pălării sau eșarfe când este posibil. 

Citește și: Cher, revoltată de un nou trend în materie de frumusețe pe care multe vedete în apreciază. „Eu, cu siguranță, nu o voi face!” 

Și o zi de plajă poate să îi dăuneze părului tău dacă nu îl protejezi corespunzător! Apa sărată din mare usucă părul și elimină toată umezeala din foliculi, lăsându-ți părul fragil și vulnerabil. La fel și clorul din piscine! Pentru a preveni aceste efecte, aplică pe păr  balsam înainte să intrii în apă și un șampon de clarificare după ce ieși. De asemenea, poartă cu încredere cască pentru înot! 

Citește și: Ce culori să porți dacă ai părul cărunt. Aceste haine îți vor evidenția trăsăturile! 

Când nivelul de umiditate este ridicat, aplică pe păr un ulei natural, un ser sau un balsam pentru păr anti-umiditate. De asemenea, dacă ai un eveniment important, experții îți recomandă să îți coafezi părul cu un fixativ rezistent la umiditate. 

În final, îți recomandăm să nu îți speli părul de mai multe ori pe zi, deoarece spălarea excesivă îl poate deteriora. Substanțele chimice din șampon și balsam și căldura îndepărtează uleiurile naturale, lăsându-ți părul uscat, fragil și predispus la rupere. Prevenitiv, spală-te pe păr o dată la două zile, folosind produse care nu conțin suflați și silicon. 

Sursă foto: Shutterstock