Cum să cureți corect fierbătorul electric de apă. Trei metode eficiente

Fierbătorul electric este un aparat ușor de folosit, în special când te grăbești și nu ai timp să încălzești apă pentru ceai sau pentru cafea. Din păcate, din cauza depunerilor de calcar, curățarea sa poate părea dificilă. Îți prezentăm trei metode cu ajutorul cărora vei avea cel mai curat fierbător electric! 

image

Chiar și după primele utilizări, fierbătorul electric de apă se poate confrunta cu depuneri de calcar, care afectează multe aparate electrocasnice. Explicația este destul de simplă - apa conține minerale și, pe măsură ce fierbe, mineralele se depun pe aparat. Acest lucru se întâmplă în special când se folosește apă dură.

Nu este bine să lași aceste depuneri de calcar în aparat, deoarece fierbătorul va căpăta un aspect inestetic, iar puterea sa nu va mai fi la fel ca în momentul achiziționării. Știi deja cum să cureți corect placa de păr și fierul de călcat, știi și cum să cureți cuptorul cu microunde în cinci minute, iată cum speli corect fierbătorul electric de apă! 

image

Așa cureți corect fierbătorul electric de apă 

Pentru a scăpa de aceste depuneri de calcar, din interiorul aparatului, vei avea nevoie de un compus acid - fie oțet, fie suc sau sare de lămâie sau suc de tip cola. 

Dacă ai la îndemână oțet alb distilat, adaugă părți egale de apă și oțet în aparat, până când se umple pe jumătate. Se aduce la fierbere și se lasă apa fiartă cu oțet să acționeze în aparat timp de 15 sau 20 de minute. După acest timp, se toarnă amestecul și se clătește fierbătorul. Dacă mai există urme de calcar în interiorul aparatului, se îndepărtează cu ajutorul unui burete. 

O altă modalitate de a curăța acest aparat este să folosești sare de lămâie. Umple aparatul cu apă, până la jumătate, iar, după ce fierbe, adaugă o lingură cu sare de lămâie. Lasă să acționeze 15-20 de minute, apoi toarnă apa și clătește. 

Dacă ai în casă suc de tip cola, nu îl arunca! Umple fierbătorul pe sfert cu suc, lasă să fiarbă, apoi lasă-l să acționeze 30 de minute. După acest timp, toarnă sucul și clătește bine. 

Sursă foto: Shutterstock