Cum să laşi o impresie memorabilă în fiecare situaţie

Indiferent că vorbim de situaţii din viaţa profesională sau din cea personală, cu siguranţă îţi doreşti ca prezenţa ta să nu treacă neobservată. Dacă pentru unele femei pare cât se poate de natural să atragă toate privirile şi să capteze atenţia celor din jur, pentru altele poate fi mai dificil, dar, cu siguranţă, nu imposibil.

image

De la alegerea unei ţinute elegante, la felul în care te exprimi, poţi să-ţi dezvolţi toate abilităţile şi calităţile care te vor transforma într-o prezenţă memorabilă în orice circumstanţe. Iată câteva sfaturi în acest sens.

Ai grijă de felul în care arăţi

Chiar dacă poate părea destul de superficial, felul în care arăţi contează, cel puţin în ceea ce priveşte primele impresii. Aşadar, ca să atragi mai mult atenţia şi ca să ieşi mai mult în evidenţă, trebuie să ai grijă de aspectul tău fizic.

Asta înseamnă să alegi o coafură potrivită fizionomiei tale, un machiaj adecvat şi o ţinută rafinată. Asta nu înseamnă că trebuie să îţi faci un credit la bancă pentru a-ţi schimba complet garderoba, ci să alegi piese care se potrivesc siluetei tale, care îţi vin bine şi care sunt potrivite contextului. Investeşte în piese atemporale, clasice, de bună calitate.

Nu trebuie să ai o ţinută extravagantă ca să fii în atenţia celor din jur, ci poţi să le atragi admiraţia prin bun gust. Ca o notă personală, care te va distinge printre ceilalţi, alege un detaliu care să devină semnătura ta. Poate fi un parfum Kilian, care cu siguranţă îţi va aduce multe complimente, o bijuterie unicat sau pur şi simplu o modalitate inedită de a purta o eşarfă.

Vorbeşte clar şi concis

După aspectul fizic, al doilea cel mai relevant aspect, care te poate face memorabilă pentru cei din jur, este modalitatea în care vorbeşti. Încearcă să vorbeşti întotdeauna pe un ton calm, agreabil şi prietenos, dacă este cazul.  Nu încerca să atragi atenţia vorbind tare sau foarte mult, nu va lăsa o impresie prea bună.

Exprimă-te clar, concis şi ascultă cu atenţie. Studiile în domeniul comunicării arată că persoanele care ştiu să asculte cu interes sunt considerate mai atrăgătoare de către cei din jur. Aşadar, vorbeşte mai puţin despre tine şi ascultă mai mult ce spun ceilalţi. Poţi afla şi învăţa multe lucruri interesante, în timp ce îţi păstrezi aerul elegant.

Fii încrezătoare

Nu este întotdeauna uşor să te simţi încrezătoare, dar este important să faci eforturi să ameliorezi acest aspect. Ca să faci acest lucru începe prin a ţine seama de limbajul non-verbal. Controlează-ţi postura şi expresia feţei. Stai dreaptă, cu umerii relaxaţi şi fii zâmbitoare. Asta le va transmite celor din jur mesajul potrivit, dar te va ajuta şi pe tine să te simţi mai stăpână pe situaţie.

Dacă, de obicei, te simţi intimidată la evenimente unde sunt mulţi invitaţi, exersează cât mai des acasă o astfel de postură şi vei vedea că te vei simţi din ce în ce mai confortabil şi mai încrezătoare.

Exersează arta conversaţiei

O femei memorabilă ştie să converseze cu şarm şi eleganţă. În primul rând, este important să ai contact vizual cu partenerii de discuţii, aşa că încearcă să-ţi priveşti interlocutorii în ochi atunci când le vorbeşti. În al doilea rând, nu uita că naturaleţea, simplitatea şi sinceritatea sunt preferabile în orice situaţie. În ultimul rând, dar la fel de important, nu ezita să pui întrebări.

Poate fi dificil să faci conversaţie cu necunoscuţi şi, uneori, este posibil să nu ştii ce să spui. În astfel de cazuri, nu ezita să pui întrebări interlocutorilor. În funcţie de circumstanţe, acestea pot varia de la aspecte legate de profesii, la cele de călătorii şi pasiunile din timpul liber. Exersând, vei descoperi că e mai uşor decât credeai să ai conversaţii plăcute şi chiar interesante cu aproape oricine.

Foloseşte umorul în avantajul tău

Oamenii amuzanți sunt printre cei pe care ni-i amintim cel mai uşor. Asta nu înseamnă că scopul tău ar trebui să fie să-i amuzi pe ceilalţi cu orice ocazie, ci că umorul poate fi folosit în avantajul tău. Poţi găsi latura amuzantă a unei situaţii sau, dacă situaţia este de aşa natură, poţi evoca una sau două anecdote nostime din viaţa ta.

Important este să nu exagerezi, să nu râzi pe seama celorlalți şi să eviţi vulgarităţile. Umorul de calitate poate veni, de multe ori, din observaţii inteligente, comunicate cu bug gust şi elocinţă. 

Aşadar, şi tu poţi deveni o persoană care lasă o impresie memorabilă. Nu e nevoie să  poţi o mască, ci să înveţi să-ţi pui cât mai bine calităţile pe care le ai deja şi cele pe care vrei să le dezvolţi.

Sursă foto: pexels.com