Sânii mai mari n-aduc fericirea. Au demonstrat-o cercetătorii australieni

A avea sâni mai mari se potrivește standardului de frumusețe feminină, dar oare cât de fericite sunt femeile cu corpul lor? Un studiu publicat recent în Women’s Health sugerează că femeile cu sâni mai mari pot fi mai puțin mulțumite de ele însele și au o stare de bine mai scăzută.

image

Standardele de frumusețe atrag nemulţumirea multor femei faţă de propriul aspect fizic. Imaginea negativă a corpului este asociată cu înrăutățirea sănătății mintale. Un aspect al imaginii corporale a femeilor este satisfacția faţă de aspectul sânilor. O mulţumire de sine mai scăzută este asociată cu o reducere a stării de bine, o imagine corporală negativă și scăderea conștientizării schimbărilor la nivelul sânilor, ceea ce poate avea implicații grave pentru sănătate.

Cercetătorii australieni au studiat gradul de mulţumire al femeilor privind aspectul sânilor

Studiul „Femeile cu sânii mai mari sunt mai puțin mulțumite de sânii lor: Implicații pentru calitatea vieții și participarea la activități fizice“ a fost realizat de o echipă de cercetători australieni: Isobel H. Oon, Jocelyn K. Mara, Julie R. Steele, Deirdre E. McGhee, Vivienne Lewis și Celeste E. Coltman. Acest studiu a încercat să înțeleagă mai bine variabilele care stau la baza satisfacției femeilor asupra propriilor sâni, cum ar fi vârsta, indicele de masă corporală, dimensiunea, bunăstarea și activitatea fizică.

Te-ar mai putea interesa: Tu ştii ce se întâmplă cu corpul tău după ce decizi să nu mai porţi sutien?

Pentru studiul lor, Isobel H. Oon și colegii săi au cerut implicarea a 345 de femei cu vârste cuprinse între 18 și 83 de ani. Au fost notate vârstele participantelor, înălțimile, indicii de masă corporală și volumele sânilor. Participantele au completat un chestionar privind satisfacția asupra propriilor sâni și participarea la activități fizice. În privinţa satisfacției asupra sânilor, au folosit o scală de la 1 la 4 pentru a indica nivelul lor de satisfacție sau nemulțumire cu diverse aspecte, cum ar fi cât de confortabil li se potrivesc sutienele, forma sânilor lor cu și fără sutien, mărimea lor, cum se potrivește mărimea cu corpul și cum li se pare că arată în haine.

Mulţumirea de sine, corelată cu o activitate fizică mai mare

Rezultatele au arătat că dimensiunea mai mare a sânilor a fost asociată cu o probabilitate mai mare de a fi nemulțumită de sânii proprii. Vârsta și indicele de masă corporală n-au fost corelate în mod semnificativ cu satisfacția sânilor, ceea ce este contrar ipotezelor cercetătorilor, din cauza schimbărilor pe care le suferă frecvent sânii odată cu îmbătrânirea sau creșterea în greutate. În schimb, persoanele cu un indice de masă corporală mai scăzut au indicat o calitate mai bună a vieții, iar mulţumirea cu privire la aspectul sânilor a fost legată de o activitate fizică mai mare.

Vezi şi: Un sân mai mare şi unul mai mic – de ce este ceva normal şi nicidecum o anomalie

Concluziile acestui studiu oferă detalii suplimentare despre comportamentul privind activitătea fizică în cazul femeilor cărora li se pare dificil să facă mişcare. Acest lucru este probabil exacerbat mai mult din cauza satisfacției scăzute a aspectului sânilor, combinată cu un disconfort crescut cauzat de nepotrivirea sutienului sau a dureri musculo-scheletice, ceea ce duce în cele din urmă la evitarea activității fizice.



Recente

pungi de plastic jpg
Copiii lui Snoop Dogg jpeg
Rita Ora alături de soț  foto   Shutterstock jpg
Taylor Swift  jpg
Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg
un caine fericit jpg
Victoria Beckham jpg
Regina Margareta a Danemarcei  foto  Shutterstock jpg
bebeluș  foto   Shutterstock jpg
Rachel McAdams    jpg
Leonardo DiCaprio  foto   Shutterstock jpg
muzica din adolescenta aduce beneficii  jpg
Zac Efron  jpg
Beyonce   foto   Instagram jpg
caine  jpg
Familia Addams jpeg
Ce diete urmează vedetele  jpg
Coperta Click! pentru femei Nr  8 2024 jpg
4 rihanna profimedia 0421395391 jpg jpeg
James Bond, Daniel Craig jpeg