Cum ții sub control tenul gras în zilele toride de vară

Orice femeie își dorește un ten luminos și sănătos, fără imperfecțiuni. Însă, fiecare dintre noi are o predispoziție a tenului pe care trebuie să o controleze toată viața, iar perioadele cu temperaturi extreme ne dau cele mai mari bătăi de cap.

image

Fie că tenul tău are tendințe de îngrășare sau, din contră, este prea uscat, zilele toride de vară necesită o grijă suplimentară.

Femeile ce se confruntă cu o predispoziție a tenului spre îngrășare sau spre uscare au în această perioadă nevoie de o răbdare sporită, pentru a avea parte de rezultatele dorite de la tenul lor.

Orice tip de ten are nevoie de o rutină zilnică bine stabilită pentru a-și căpăta și păstra vitalitatea, iar cele care au o predispoziție spre o extremă sunt cu atât mai solicitante. Factorii externi din perioadele cu temperaturi extreme ne influențează și afectează epiderma mai mult decât în restul perioadelor, ceea ce ne obligă să aducem elemente noi în rutina noastră, ori de câte ori situația o cere. De exemplu, în lunile călduroase de vară, tenul nostru are tendința să se deshidrateze din cauza temperaturilor ridicate, iar organismul luptă să producă și mai mult sebum pentru a-i păstra un grad optim de hidratare. Astfel, pentru a avea un machiaj care să reziste pe parcursul întregii zile, avem nevoie de un fond de ten pentru ten gras.

Iată care sunt pașii cei mai importanți pentru a combate excesul de sebum în zilele toride:

Folosește un cleanser cu putere mare de curățare

Înainte de a aplica orice alt produs, tenul nostru trebuie curățat cât mai bine. Așa ne asigurăm că nu există celule moarte care să împiedice pielea să respire. Deseori, tenul cu tendințe de îngrășare implică și coșuri sau puncte negre, iar cleanserul utilizat trebuie să fie unul destinat combaterii acestor probleme. După ce îți simți tenul curat, poți utiliza un toner pentru a-i oferi un boost de vitalitate.

Hidratează-ți tenul fără uleiuri

Crema folosită pentru protecția solară sau cea pentru hidratare trebuie să fie potrivite tipului tău de ten, iar asta înseamnă că trebuie să eviți cremele ce au la bază diferite uleiuri. Cremele de față ce au proprietăți calmante, nu doar hidratante, ne ajută să ne uniformizăm tenul, în special dacă vom adăuga și niamicide. Astfel, vom avea un ten uniform, fără zonele roșiatice ce ne dau adesea bătăi de cap.

Folosește un fond de ten special pentru tipul acesta de ten

Indiferent de brandul preferat, fondul de ten trebuie să fie destinat tenului gras, pentru a te asigura că vei avea gradul de acoperire dorit și că tenul tău va fi uniform. Scopul acestuia este de a matifia fața și a împiedica să apară excesul de sebum.

Pe timpul verii, un grad ridicat de SPF în fondul de ten preferat ne va fi de ajutor, chiar dacă am utilizat deja o cremă specială cu acest scop.

Tenul cu nevoi speciale necesită ceva mai multă grijă în alegerea produselor potrivite, însă, dacă ne facem o rutină care să-l ajute în lupta contra excesului de sebum, rezultatele vor fi mai mult decât mulțumitoare.

Sursa foto: Shutterstock