Arsenicul, folosit ca tratament de înfrumusețare

Ce femeie nu-și dorește să fie frumoasă?! Reprezentantele sexului frumos ar face orice ca să-și estompeze imperfecțiunile și să-și accentueze trăsăturile frumoase naturale, nu-i așa? Ar fi în stare chiar și să înghită otravă pentru un plus de prospețime al tenului!

image

Arsenicul este una dintre cele mai cunoscute otrăvuri din lume. Live Science ne informează că otrăvirea accidenteală este posibilă având în vedere faptul că această substanță este una naturală. Însă a existat o modă în care domnițele apelau în mod intenționat la administrarea unor doze de arsenic, doar pentru a-și înfrumuseța aspectul fizic. Reușeau acest lucru sau era ultimul lucru pe care-l făceau în viață?

Programul de cercetări Dartmouth Toxic Metals ne explică efectul arsenicului asupra organismului uman. În funcție de doza ingerată, acesta ne poate omorî pe loc sau ne poate produce o moarte lentă, petrecută în deplină agonie. Și-atunci nu putem să nu ne întrebăm cum de au existat oameni care să înghită de bună voie asemenea element toxic!

Element natural

Live Science susține că arsenicul, exact ca sarea sau diamantele, poate fi găsit în pământ. Însă, spre deosebire la sare și diamante, nu e deloc benign, ci periculos de-a dreptul.

O să fiți surprinși să aflați că, în ciuda toxicității sale ridicate, arsenicul este folosit, și-n zilele noastre, în insecticide sau chiar și în procesul de producție al sticlei. Dacă e să privim în trecut, acest element natural cu mare potențial fatal a avut mai multe întrebuințări.

Dozele mici nu sunt neapărat mortale, însă provoacă mari probleme de sănătate, crescând riscul apariției cancerului și al diabetului, ne informează World Health Organization. Și culmea e că, în fiecare an, mai mult de 140 de milioane de oameni sunt expuși la cantități periculoase de arsenic!

Vezi și: Cele mai nocive ingrediente din produsele cosmetice

În trecut, se știa că expunerea la arsenic putea avea și efecte benefice, susține The Ultimate History Project. Un grup de oameni din Austria, care trăiau în 1860, consumau în mod regulat arsenic, exact ca orice om din prezent care bea cafea pentru a se energiza puțin.

Vice ne explică cum acei oameni descoperiseră elementul natural într-o mină din apropierea lor și îl consumau pentru a se simți mai puternici și mai plini de energie. Totuși cum de nu mureau mâncând arsenic? Păi, nu toată lumea supraviețuia. Existau destui care luau o supradoză și mureau în chinuri, lucru care a determinat guvernul vremii să restricționeze distribuția arsenicului. Fără succes însă!

Beneficii estetice. Dar cu ce preț?!

Totuși cum de au ajuns femeile să folosească arsenicul pentru a se înfrumuseța? The Ultimate History Project susține că femeile din Austria au declanșat moda. Se pare că îl consumau pe un fel de vafe sau plăcinte comestibile. Dacă nu te omora, efectul era de-a înlătura petele și coșurile de pe față și reda un ten mai palid, mult dorit la acea vreme, susține National Geographic.

Vezi și: Tendințe în modă periculoase. Crinoline uriaşe, haine vopsite cu arsenic, corsete pentru bărbaţi

Din păcate, nu toată lumea supraviețuia, evident. Vice notează că multe femei și fete și-au pierdut viața din cauza unei otrăviri accidentale, în încercarea lor disperată de-a fi cât mai frumoase. Iar cele care supraviețuiau ajungeau să dezvolte boli cronice, cu care se luptau întreaga lor viață.

Foto - Shutterstock



Recente

cum sa alegi bijuteriile jpg
5 lucruri pe care sa le faci dupa ce ai aflat ca esti insarcinata jpg
faza de platou in procesul de slabire jpg
Sendvisuri de biscuiti cu crema de nuca  Sursa foto shutterstock 1035678472 jpg
clickpentrufemei ro jpg
ClickPentruFemei (1) (19) jpg
Nu e ciocolata dar activeaza hormonul fericirii  Sursa foto  shutterstock 1922207963 jpg
dieta jpg
mituri despre sanatatea femeilor jpg
oua umplute jpg
Cum sa aplici parfumul  Sursa foto shutterstock 1927700651 jpg
telefonul mobil este un obiect murdar jpg
Paste cu pui si spanac  Sursa foto shutterstock 670024192 jpg
Melodia aceasta reduce anxietatea  Sursa foto shutterstock 2228634261 jpg
casa din Londra jpg
Tort cu biscuiti de cacao  Sursa foto shutterstock 274006559 jpg
Budinca apertiv  Sursa foto shutterstock 1530143996 jpg
Bautura care alunga insomnia  Sursa foto shutterstock 544190740 jpg
trifoi  jpg
Muște jpg